01 / 05 / 2024

sarıyer çarşısı

sarıyer çarşısı

1964 yılında denize dökülen Sarıyer Deresi, üstü kapatıldıktan sonra çarşı haline getirilecekmiş. Kurulacak olan çarşıdan 50 esnaf faydalanacakmış ve çarşı 300 bin liraya mal olacakmış.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

Sarıyer'de tahliye edilen bina sakinlerinin bekleyişi sürüyor!

Sarıyer'de, kolonlarının patlaması sonucu tahliye edilen 39 daireden meydana gelen 9 katlı binanın sakinlerinin bekleyişi sürüyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Hülya Avşar Sarıyer'deki evinin 3 katını kiraya verecek!

Ablasının Sarıyer'deki evinde oturan Helin Avşar, tek yaşamaktan sıkıldı. Ablası Hülya Avşar, evin 3 katının kiraya vermeye karar verdi.

Güntekin Köksal'ın Sarıyer'deki yalısında restorasyon başladı!

Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal,Sarıyer'de Fuat Paşa Oteli'nin hemen yanında yer alan, altı dükkan üstü ise konaklama için yapılan yalısında restorasyonun başladığını belirtti.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

THK'dan Sarıyer'de satılık kargir ev!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul Sarıyer'de bulunan 3 katlı bahçeli kargir evi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satışı 25 Şubat 2016 Perşembe günü kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edilecek.

Sarıyer'de icradan 8.4 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Beyoğlu Emlak Müdürlüğü, İstanbul Sarıyer'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 470 bin TL olarak belirlendi.

Sarıyer Seba Royal Konakları'nda 6 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul Sarıyer İlçesi'nde Seba Royal Konakları'nda yer alan villayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

Kayseri Yeraltı Çarşısı ihalesi yarın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Devlet İhale Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince Yer altı Çarşısı dükkanları için 'Kapalı Teklif Usulü' ile ihaleye çıkıyor. İhale ile çarşıdaki 62 dükkan toplu halde 10 yıllığına kiraya verilecek.

sarıyer çarşısı Haberi

sarıyer çarşısı



Sarıyer Deresi, çarşı haline getirilecek.


300 bin liraya çıkacak çarşıdan 50 esnaf faydalanacak ve koku da giderilmiş olacak.


  SARIYER'İN maden bölgesinden gelerek denize dökülen derenin üstünün kapatılması için ilçenin meclis üyeleri tarafından Belediye'ye bir teklifte bulunulmuştur. Teklifte derenin üstü kapatıldıktan sonra, üstüne dükkanlar kurularak çarşı haline sokulması istenmektedir.

  Belediye Fen İşleri Müdürlüğü de dereye çeşitli binaların gizlice açtıkları kanalizasyon bağlantılarını kesmek ve burada devamlı kokuya mani olmak için hazırlıklar yapmaktadır. 

  Projeye göre, dere üstü çarşısından 50'ye yakın esnaf faydalanabilecektir. Çarşının mali projesi 300 bin lira civarındadır.


(1964 yılında Reşat Altın 141 liraya satılıyormuş.)


Akşam Gazetesi 3 Mart 1964



Abdullah Kutalmış...