07 / 05 / 2024

sarıyer gastronomi köyü

sarıyer gastronomi köyü

Gastronomi Turizm Derneği tarafından 5 milyon dolar yatırımla Sarıyer'de Gastronomi Köyü kuruluyor. 

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Sarıyer'de servet değerindeki turizm arazisi 21 yıllığına kiralandı! İstanbul'un en değerlilerinden...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alan Sarıyer’deki 9 dönümlük araziyi kiralamak için 31 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenledi ve o isme 21 yıllığına kiraya verildi. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Sarıyer projesinde yüzde 100 uzlaşı sağlandı! Vatandaştan tepki yağdı: Sarıyer depremden en son etkilenecek yer!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Sarıyer projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı. Ancak KİPTAŞ'ın Sarıyer'de dönüşüme girmesine vatandaşlardan da tepki yağdı...

KİPTAŞ Sarıyer'de uzlaşı oranı yüzde 93'ü geçti! Vatandaştan yanıt gecikmedi: Hep rantın yüksek olduğu yerdesiniz!

Yeni projeler için start veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Sarıyer projesi için uzlaşı oranı yüzde 93,39'a ulaştı.  

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sarıyer Belediyesi Zekeriyaköy ve Uskumruköy'de üç arsa satacak!

İstanbul İli Sarıyer Belediye Başkanlığı, Sarıyer'de yer alan üç adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 9 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Sarıyer Uskumru'da 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

İstanbul İli Sarıyer Belediye Başkanlığı, Sarıyer Uskumru'da yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Protekyapı Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnş.San.Ve Tic.Limited Şirketi Sarıyer İstanbul Şubesi açıldı!

Protekyapı Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnş.San.Ve Tic.Limited Şirketi Sarıyer İstanbul Şubesi bugün Sarıyer'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Yılmaz tarafından açıldı.

Sarıyer Yeniköy'de 20.6 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Yeniköy'de bulunan apartman dairesini satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 20 milyon 650 bin TL olarak belirlendi.

Sarıyer'de 6.6 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Bahçeköy'de bulunan bahçeli iki kargir binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 623 bin 955 TL olarak belirlendi. 

Sarıyer'de 4.3 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Sarıyer Belediye Başkanlığı, Sarıyer Çayırbaşı'nda yer alan gayrimenkulü 4 milyon 320 bin TL bedelle 10 yıllığına kiraya verecek.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

sarıyer gastronomi köyü Haberi

sarıyer gastronomi köyü

Günümüzde turistler yeni yerler görmenin yanı sıra yeni lezzetler deneyimlemeyi de istiyorlar. Binlerce çeşit yemeğiyle Karadeniz’den Akdeniz’e Ege’den Güneydoğu Anadolu mutfağına kadar zengin bir yelpazeye sahip olan Türkiye, bu çeşitliliğini henüz yeterince turizme kazandıramadı. Ancak son yıllarda gastronomi turizminde ciddi atılımlar yapılıyor. 

Kobi Girişim Dergisi'nde yer alan habere göre, Gastronomi Turizm Derneği tarafından kurulan Türkiye Gastronomi Köyü projesi. Yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan Türkiye Gastronomi Köyü projesi, Sarıyer'deki 100 dönüm arazi üzerinde konumlanan Life Park Bahçeköy'de hayat bulacak. Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak ve seyahat acentelerinin tek bir noktadan satış yapma ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen proje ile turist başına ortalama 700 dolar seviyesinde olan harcamanın da yukarılara çekilmesi hedefleniyor.

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, 1 Mayıs 2020’de hayata...