07 / 05 / 2024

sarıyerde izinsiz çıkılan katın yıkılması

sarıyerde izinsiz çıkılan katın yıkılması

Sarıyer’de bir ev sahibinin seçim öncesi evine çıktığı bir kat, seçimin hemen ardından belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İddiaya göre çatısını yapmak için belediyeden izin alan vatandaş hem çatı yaptı hem de bir kat daha çıktı...

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın fenni mesulü için tutuklama kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili devam eden soruşturma dahilinde  binanın mimari proje müellifi ve fenni mesulü olan A.S.B tutuklandı. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı için yeni iddia!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

İzmir'de yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri TBMM'de!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depreminde yıkılan konutların mülkiyet durumu mecliste!

İzmir'de meydana gelen deprem sebebiyle yıkılan konutların mülkiyet durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

İzmir’de depremde yıkılan evler Hazine'ye mi devredilecek?

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı İzmir’de depremde yıkılan evlerin Hazine’ye devredilmesine kararına tepki gösterdi. Bu karar ile halk adına şaşkınlığını ifade eden Serter, açıklamalarda bulundu.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!

Hindistan’da 1528 yılında inşa edilen ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılacak.

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Şırnak'ta evleri yıkılan bin 200 aile evlerine kavuşmayı bekliyor!

Şırnak'ta 2015'te evleri yıkılan bin 200 aileye henüz arsa veya konut verilmedi. 5 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen ailelerden arsa bedeli istendiği iddia edildi. 

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisi TBMM'de!

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisinin kullanım şekli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

sarıyerde izinsiz çıkılan katın yıkılması Haberi

sarıyerde izinsiz çıkılan katın yıkılması


Sarıyer’de bir ev sahibinin seçim öncesi evine çıktığı bir kat, seçimin hemen ardından belediye ekipleri tarafından yıkıldı.


Sarıyer Belediyesi seçimlerin sonuçlanmasından 3 gün sonra izinsiz çıkılan katları yıkmaya başladı. İddiaya göre, Sarıyer Ferahevler Mahallesi Yeni Yıldız Sokak’ta müstakil bir binanın sahibi Adem A., çatısını yapmak için belediyeden resmi izin aldı. İzni alan Adem A., yaklaşık 30 bin lira harcayarak evinin çatısını yaptırdı. İddiaya göre Adem A., seçim öncesi olması nedeniyle evine hem çatı yaptı, hem de bir kat daha çıktı. Ancak seçimlerin sonuçlanmasından 3 gün sonra eve fazladan 1 kat çıkıldığı gerekçesiyle belediye ekipleri katı yıkmak istedi. Dün sabah saatlerinde evde kimse yokken binaya gelen zabıta ekipleri, binanın çatısına çıkarak çatıyı sökmeye başladı. Çatının sökülmesinin ardından mahalle sakinleri durumu telefonla...