12 / 05 / 2024

sarıyet deprem

sarıyet deprem

Sarıyer Belediyesi farklı mahallelere yerleştirilen konteynerları, 3 barınma ve 3 tahliye noktasının yanı sıra 106 farklı lokasyonda oluşturulan toplanma alanları ile olası deprem için hazırlıklarını hızlandırdı. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Yunan deprem uzmanından İstanbul açıklaması: İstanbul'da büyük bir deprem beklediğimiz kesin!

6 Şubat depremlerinin yaraları sarılırken, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündeme geliyor. Yunan deprem uzmanı, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğinin kesin olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Denizkoru Sarıyer yüzde 40 peşin 48 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Denizkoru Sarıyer, IC Holding tarafından Boğaz’ın gözdesi, güncel deprem raporlarında şehrin zemin açısından en güvenli ilçeleri arasında yer alan Sarıyer'de yükseliyor.

Son dakika: Kayseri'de korkutan deprem! Az önce 4.7 büyüklüğünde deprem oldu!

Son Dakika Deprem oldu: Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD duyurdu Kayseri'de deprem oldu.

SON DAKİKA DEPREM: Bingöl 4.2 büyüklüğünde deprem oldu!

Son dakika: Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesinde 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem listesi...

Deprem bölgesine kaç konut yapılacak? TOKİ deprem konutları ödeme koşulları nelerdir?

Kahramanmaraş merkezli ve on ili de derinden etkileyen asrın felaketinin yaraları hala sarılmaya çalışılıyor. Yıkılan binaların yerine TOKİ deprem konutları inşa edileceğini açıkladı. İşte merak edilen detaylar!

Bir destekte deprem bölgesindeki kiracılara geldi! 60 bin lira yardım yapılacak

Kahramanmaraş ve 15 gün sonra Hatay olmak üzere Türkiye büyük bir deprem kuşağına tutuldu. Kaybettiğimiz canlar ve ortaya çıkan maddi ahsarın yaraları sarılmaya çalışılıyor.Her kurum kendine düşen görevi yaparken deprem bölgesinde evini kaybedenlere de destekler açıklanmaya başladı.

Kırmızı et fiyatları deprem dinlemedi! Fiyatlar ithalata rağmen tırmanmaya devam ediyor

Deprem felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken kırmızı ette kesimhanelerde gelen zamlar hız kesmedi.

Ne kadar deprem vergisi toplandı? Deprem vergilerine ne oldu?

Deprem kuşağında olan Türkiye'nin sık sık karşılaştığı afetlerden biri deprem. Depremin yaralarının sarılması için deprem fonu kurulması en iyi çözüm. Peki bugüne kadar ne kadar deprem vergisi toplandı? İşte yanıtı...

Mustafa Sarıgül: Deprem ve afet bakanlığı kurulmalı!

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Derhal deprem ve afet bakanlığı kurulmalıdır. İktidara sesleniyorum; lütfen beklemeyin, deprem ve doğal afetler bakanlığını kurun" diye konuştu.

sarıyet deprem Haberi

sarıyet deprem

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kendini hatırlatan doğal afet, Sarıyer’de yapılan güvenlik çalışmalarını da gündeme getirdi. Oluşturulan Sarıyer Yerel Afet Gönüllüleri (SARYAG) birimi ile tüm mahallelerde eğitimler veren Sarıyer Belediyesi, mahallelere tek tek ulaşarak deprem hakkında vatandaşlara bilgi veriyor. Sarıyer Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; deprem hazırlıklarında Sarıyer için yapılan çalışmalara ilişkin konuşan Sivil Savunma Birimi Ekip Amiri Ayhan Özgür Topçu, “Sarıyer’de mühendislik hizmetlerinden yararlanmamış binalarımız var. Mahalle muhtarlıklarına ulaşarak gönüllülerle birlikte olası depremi en az zararla atlatabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

“BİLİNCİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

2018’in Ocak ayında oluşturulan Sarıyer Yerel Afet Gönüllüleri ekibi Sarıyer’in mahallelerinde olası depremler için eğitim ve hazırlıklarına her geçen gün bir yenisini dahil ediyor. Belediye olarak tüm önlemleri almaya çalışıyoruz diyen Topçu, “İlçemizde 13 adet konteynerimiz...