28 / 04 / 2024

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Divan Kuruçeşme'de gerçekleştirilen "Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi"ne katılım gösterdi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün pazar günü şanla ve şerefle kutlayacaklarına dikkat çeken Cevdet Yılmaz, Cumhuriyetin, 100 yıllık büyük bir birikimin sahibi olduğunu dile getirdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomide belirsizliğin en alt düzeyde olmasının gerektiğini vurguladı ve belirsizliğin olduğu yerde ekonomik gelişmelerin büyük darbe yediğine dikkat çekti. 

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program, 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı ile Cumhurbaşkanlığının 2024 Yılı Programı ve Bütçesiyle politika belirsizliklerinin de ortadan kaldırıldığının altını çizdi. 

Konuya ilişkin açıklamasında, Yılmaz, "Politika dokümanlarındaki temel önceliklerimizi anımsatmak istiyorum. Önümüzdeki orta vadeye bakıldığı zaman dört tane temel önceliğimiz bulunuyor. Birincisi, afetlerin yaralarının sarılması ve ülkemizi yeni risklere hazırlamak. İkincisi, fiyat istikrarının sağlanması, makro ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonda yeniden tek haneli rakamlara gitmek. Üçüncüsü, bunları yaparken büyümeyi ve istihdamı sürdürmek, resesyona girmeden bunları başarmak. Dördüncüsü ise tüm bunları insanımız için sürdürdüğümüze göre, bütün bu süreçlerde sosyal refahı korumak ve dengeli bir şekilde bu süreci yönetmek" ifadelerine yer verdi.

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL yi aşacak! 

DEPREM HARCAMALARI ORTA VADEDE 3 TRİLYON LİRAYI AŞACAK  

Cevdet Yılmaz, depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını da dile getirdi ve gelecek sene bu rakamın 1 trilyon 28 milyar TL'ye, ortada vadede ise 3 trilyon TL'nin üstüne yükseleceğine vurgu yaptı. 

Marmara Bölgesi başta olacak şekilde afet risklerini azaltıcı harcamaların da planlandığına dikkat çeken Yılmaz, afet risklerinin azaltılmasının büyük bir dönüşüm gerektirdiğinin, bu konudaki çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi. 

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı oluşturulduğunu da anımsatan Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun da yakın zamanda Meclis'te yasalaşacağına vurgu yaptı. 

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL yi aşacak! 

ENFLASYONDA 2026 YILINDA TEK HANELİ RAKAMLAR HEDEFLENİYOR 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapısal reformlarla da tahkim edilmiş şekilde fiyat istikrarını ve makro ekonomik istikrarı güçlendirme kapsamındaki politikaların süreceğini belirtti. 

2026 yılında tek haneli enflasyon rakamlarının hedeflendiğini aktaran Cevdet Yılmaz, "Gelecek sene itibarıyla bir düşüş seyri var. Gelecek yılın ortalarından itibaren enflasyondaki yıllık düşüşler ve politikalarımızın sonuçları görülecek. Aylık bazda daha önceden bu etkiler belli olacak" açıklamasında bulundu. 

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

SON DAKİKA! Malatya’da deprem!

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!


Geri Dön