02 / 05 / 2024

SATEM Başkanı Mevlüt Oral

SATEM Başkanı Mevlüt Oral

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Konut almanın tam zamanı” şeklinde konuşurken, emlakçılar ise, ‘Sakın geç kalmayın’ vurgusu yaptı

Yabancı yatırımcı emlak sektörünü canlandırıyor!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, emlak satışlarında yükseliş olduğunu belirterek" Yabancıların emlak satışında önde olması piyasayı hareketlendiriyor" dedi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

Kağıthane Bisiklet Yolu projesi tamamlanıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ‘Kağıthane Bisiklet Yolu’ projesini yerinde inceledi. Başkan Öztekin, bisiklet yolunun 7,5 kilometre uzunluğuna sahip olacağını söyledi.

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak piyasasının sıkıntılı süreç geçirdiğini dile getirdi. 

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Samsun'da zirveyi gören emlak satışları durakladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, konut kredi faizlerinin düşüşüyle zirveyi gören emlak satışlarının kredi faiz oranlarının yükselmesinden sonra duraksamaya girdiğini söyledi.

Ev sahibi olanlar dikkat! Yasaklandı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, emlak müşavirliği yasası çıktığında emlakçılar dışındaki kişilerin akraba veya başka birisinin gayrimenkulünü satmak istemeleri durumunda 30 bin lira para cezası alacaklarını söyledi.

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

Başakşehir metrosu inşaatını Mevlüt Uysal mı durdurdu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Başakşehir şehir hastanesine ulaşım için yapılan başakşehir metro inşaatını Ekrem İmamoğlu'nun durduğunu söylemişti. İBB ise metro inşaatını önceki İBB başkanı Mevlüt Uysal'ın durdurduğunu açıkladı...

Kağıthane'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, çalışmalarda verimliliği arttırmak için belediyede görevli personel ve idari amirlerle geniş kapsamlı bir toplantı yaptı.

Krediler düştü, Samsun'da ev fiyatları arttı!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, kamu bankalarının konut kredilerinde yaşanan faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekmesiyle bazı özel bankaların da faizlerde indirim yapıldığını söyledi.

BDDK Başkanı Akben: Türk lirasına sahip çıkmalısınız!

BDDK Başkanı Akben, "Özellikle Türk lirasına sahip çıkmanız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu sayede de bizi inşallah ihracat alanında da Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi alanında da iyi günlerin beklediğini müjdeliyorum."dedi.

SATEM Başkanı Mevlüt Oral Haberi

SATEM Başkanı Mevlüt Oral

Dolar ve euronun sadece konut değil, tüm tüketim ve ihtiyaç başlıklarını direk etkilediğini vurgulayan Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, dövizde yaşanan iniş ve çıkışları suni bulduğunu, en kısa zamanda belirli bir seviyeye sabitleneceğini söyledi. Döviz dalgalanmasının inşaat ve konut sektörüne yaptığı etkiyi de değerlendiren Oral şunları söyledi: “Bugün maalesef döviz hayatımızın bir parçası olmuştur. Dövizi birden hayatımızdan çıkarmak imkansızdır, buna bir imkan yoktur. Dolayısıyla 1 doları bile olmayan vatandaş da dolardan etkilenmektedir. Bu ama ekmek, ama su, ama salça. Her şey olarak karşımızdadır. Salça yerlidir ama koyulduğu konserve teknolojisinin yazılımı dolardır. 


Dolayısıyla aklınıza gelebilecek her şey de az ya da çok döviz etkisi vardır. Biz artık gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bu yüzden de aslında bu durum normaldir....