07 / 05 / 2024

Sattığı dairesi küçük çıkan şirkete para cezası

Sattığı dairesi küçük çıkan şirkete para cezası

Son yıllarda maket üzerinde satışı yapılan konutlarda en çok ortaya çıkan sorun metrekare farkı. Mahkeme sorunla ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. İşte ayrıntılar...

Turgut Altınok ABB'nin sattığı gayrimenkullerin değerini açıkladı: 8 milyarlık gayrimenkul satıldı!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ABB'nin sattığı gayrimenkullerin 8 milyar TL olduğunu açıkladı. 

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Ankara'da Vergi Dairesi'nden satılık 4+1 konut! Başkentte ev sahibi olma fırsatı! 

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Beytepe Köyü'nde yer alan 4+1 konutu satıyor. İşte fiyatı ve merak edilen detaylar...

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. 

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.

Kütahya Tavşanlı'da 22.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Tavşanlı İcra Dairesi, Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Dağçeşme Mahallesi, Kızılkayaaltı Mevkii, 1877 ada 1 parseldeki mezhaba binasını ve içindeki teknik ekipmanlarını 22 milyon 1 bin 960 TL'ye icradan satıyor...

Kırıkkale Bahşili'de 14.2 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi ve arsa!

Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale Bahşili'de yer alan  akaryakıt dolum tesisi ve arsayı 14 milyon 202 bin 465 TL bedelle satışa çıkardı.

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH'ın 400 bin adet hissesini Kızılbük GYO'ya sattı!

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH'ın 400 bin adet hissesini Kızılbük GYO'ya sattığını açıkladı.

Küçükçekmece'de 12 milyon TL'ye icradan satılık imalathane!

Küçükçekmece 2. İcra Dairesi Küçükçekmece'de yer alan imalathaneyi 12 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Sattığı dairesi küçük çıkan şirkete para cezası Haberi

Sattığı dairesi küçük çıkan şirkete para cezası

Son yıllarda maket üzerinde satışı yapılan konutlarda en çok ortaya çıkan sorun metrekare farkı. Birçok tüketicinin mağdur olmasına neden olduğu belirtilen konu ile ilgili açılan bir davada mahkeme dikkat çekici bir karar verdi. Kendisine satılan dairenin 12 metrekareye yakın küçük çıktığını gören tüketiciyi haklı bulan mahkeme, inşaat firmasını tazminata mahkûm etti. Şirket dairenin satış bedelinin yüzde 10’unu tüketiciye faizi ile ödeyecek.


Lüks konut üretimi yapan inşaat şirketleri arasında yer alan Dekon İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. müşterisi Sevda Üstün ile ‘metrekare farkı’ nedeni ile davalık oldu. İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi’nde karara bağlanan dosyaya girenbelgelere göre süreç şöyle yaşandı.

Kirada yaşayan Üstün, mart 2012’de Dekon İnşaat’ın Ümraniye Şerifali bölgesindeki konut projesinden bir daire satın aldı. Daire bedeli için 270 bin TL ödeme...