21 / 05 / 2024

sayaçları uzaktan okuma nasıl olur

sayaçları uzaktan okuma nasıl olur

İsta ile sayaçları uzaktan okuma dönemi başlad. Enerji verimliliğinin lider şirketi ista’nın yenilikçi ürünü Memonic III Radio Net cihazı ile faturalandırma işlemleri, uzaktan ve daha hızlı gerçekleştiriliyor.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Mirkraft uzaktan kumandalı ısıtıcıda cazip fiyatlar ortaya çıktı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

Ekim ayına girilmesiyle beraber havalar hissedilir derecede soğurken, vatandaşlar da elektrikli ısıtıcıya ilişkin araştırmalarına hız verdi. Bu konuda ön plana çıkan ürünlerden biri de Mirkaft’ın uzaktan kumandalı ısıtıcısı oldu.

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanıyor.

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar ''Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' sorularının yanıtını merak edip araştırıyor...

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sitelerde ortak alan giderlerini kimler öder?

Posta yazarı Tamer Heper '40 daire ve 2 dükkandan oluşan bir siteyiz. Sorunumuz dükkanlar. Yıllardır aidat, bakım onarım ne de kıdem tazminatı vermeye yanaşıyorlar. Girişi apartmandan bağımsız. Su, doğalgaz ve elektrik sayaçları apartman içinde. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı

Elazığ'da depremde hasar gören binadan hırsızlık yapan 5 kişi gözaltına alındı!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonucunda ağır zarar gören bir binanın kapı ve pencereleri ile doğal gaz sayaçlarını söken 5 kişi yakalandı.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

sayaçları uzaktan okuma nasıl olur Haberi

sayaçları uzaktan okuma nasıl olur

Cihaz, ısı pay ölçer ile ısı ve su sayaçlarından gelen tüketim verilerini bünyesinde toplayarak ista’ya gönderiyor. Veriler GPRS sisteminden yararlanılarak okunuyor.


Teknolojik gelişmeler fatura okuma sistemlerinde uzaktan okuma kolaylığı getiriyor. Enerji verimliliğinin lider şirketi Alman ista da, merkezi sistemle ısınan binalarda kullanılan ısı pay ölçer faturalandırmalarında ödüllü cihazı Memonic III Radio Net ile uzaktan okuma dönemini başlatarak fark yaratıyor.


Binada kullanılan ısı pay ölçer, ısı sayaçları ve su sayaçları gibi tüm ista cihazlarından gelen bilgileri bünyesinde toplayan Memonic III Radio Net, tam elektronik veri transferi sağlayarak fatura oluşturma hızı ve kalitesini artırıyor.


Şirketlerin bilgi merkezleriyle makineler arasında kablosuz iletişim kurulabilmesini sağlayan m2m teknolojisinde “en iyi uygulama ve en iyi servis kalitesi” ödülüne de sahip olan Memonic III Radio Net, ista’nın yenilikçi ürünlerinin...