21 / 05 / 2024

Sebahattin Karaca kim

Sebahattin Karaca kim

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu...

Sebahattin Karaca: Kyme Antik Kent turizme açılmalı!

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu...

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümlerine kısmi yapı kullanma izni düzenlenebiliyor Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir? Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Işın Karaca'nın evine hırsız girdi!

İstanbul dışında olan Işın Karaca'nın evindeki kasayı çalan hırsızlara hitaben Facebook sayfasından yazdığı yazıda "Çocuklarımın odalarına girmek, nağ mahremimizi dağıtıp evimizdeki kasayı almak ne cesaret" diye yazdı...

Kim Kardashian-Kanye West çiftinin malikaneleri yenileniyor!

Kim Kardashian-Kanye West çifti oturacak ev bulamadı. Sahibi oldukları 11 milyon dolar değerindeki Bel Air Malikanesi'ni geçen yıl tadilata sokan ünlü çift, evin henüz tamamlanamaması nedeniyle ayrı evlerde yaşıyor...

Sebahattin Öztürk: Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Antalya'da, 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan'da incelemelerde bulunan Vali Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil" dedi.

Ali Karaca: Büyük marketler şehir dışına taşınmalı!

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Fedarasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, küçük esnafın korunması ve adil rekabet ortamının oluşturulması için büyük marketlerin şehir dışına taşınmasını istedi.

Mantolama masrafını kim öder?

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

Sebahattin Karaca kim Haberi

Sebahattin Karaca kim

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu.

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, İzmir Aliağa’da katıldığı bir radyo programında Aliağa’nın kültürel değerlerine değinerek, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu.


Katıldığı radyo programında “Akdeniz’in kalbi Aliağa tarih kokuyor” ifadesini kullanan Karaca şunları söyledi: “Aliağa antik kentleri ile turizmde kuzey Ege’nin başkenti olabilir. Zira sanayi gelişecek diye bu toprağın tarihini yok sayamayız” diyerek, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiğini söyledi. Kuzey İzmir’in tarih bakımından göz ardı edilemeyecek bir bölge olduğunu ifade eden Karaca, “ 1974 Kıbrıs çıkarmasından hemen sonra bu bölge sanayi bölgesi ve askeri bölge olarak ilan etti. Yapılan yatırımlarla birlikte...