14 / 05 / 2024

secde eden insan görünümünde cami

secde eden insan görünümünde cami

Sakarya'da 1999'daki Marmara depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine secde eden insan görünümünde yapılan cami, farklı mimarisinin yanında aydınlatma, akustik ve iklimlendirme özellikleriyle de dikkati çekiyor...

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

İnsan sağlığını tehdit eden ürünlere 4 milyon liraya yakın ceza kesildi!

İnsan sağlığını tehdit eden ürünlere yönelik denetimler sıklaştı. Ruhsatsız biyosidal ürünleri piyasa sürenlere 3 milyon 680 bin lira idari para cezası kesildi…

Tarihi Yarımada imar planlarında son durum ne?

2016 itibariyle nüfusu 419 bin olan İstanbul’da, bu hızla gidilirse 40 sene sonra ikamet eden insan kalmayacak. Peki, bu insansızlaştırma politikası nasıl uygulanıyor?

Jardin Eden Çeşme Villaları!

İzmir İl'i Çeşme ilçesinde yükselen Jardin Eden Çeşme Villaları projesi toplam 35 bin metrekare inşaat alanına yayılıyor. Jardin Eden Çeşme projesi 120 adet villadan oluşuyor.

İzmir Çeşme Jardin Eden satılık!

İzmir Çeşme Jardin Eden satılık daire alanları 170 metrekareden başlıyor. Yılbaşı kampanyası kapsamında yüzde 25 indirim fırsatı sunan proje 124 dönüm arsa üzerinde inşa edilecek.

Çeşme Jardin Eden nerede?

Pana Yapı tarafından hayata geçirilecek Çeşme Jardin Eden'de ön talep toplanıyor. Proje 35 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor. Peki Çeşme Jardin Eden nerede?

Pana Yapı Çeşme Jardin Eden'de ön talep toplanıyor!

Pana Yapı’nın, hayata geçirmeyi planladığı Çeşme’nin en büyük projesi ‘Çeşme Jardin Eden’, yeni yılı yüzde 25 indirim kampanyasıyla karşılıyor. ‘Çeşme Jardin Eden’ 120 villa, 40 daire ve 1 apart otelden oluşuyor.

İstanbul'da yapımı devam eden projelerde son durum!

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri'nde 4K telekonferans sistemiyle TÜRKSAT 4B uydusundan İstanbul'da yapımı devam eden dev projelerin şantiyelerine bağlanıldı.

Sur Yapı Mirage'da hem mantığa hem kalbe hitap eden kampanya!

Toplam 342 adet konut ve 60 adet mağazadan oluşan proje İstanbul Avrupa Yakası Güneşli'de yükseliyor. 'Sur Yapı Mirage'da hem mantığa hem kalbe hitap eden kampanya' kapsamında satışlarına devam ediyor.

Fethi Yaşar inşaatı devam eden yatırımları denetledi!

Hizmette sınır tanımayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin inşaatı devam eden yatırımlarını denetledi, çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yaşar’a Başkan Yardımcı Yaşar Neslihanoğlu da eşlik etti.

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de devam eden 100 bin proje var!

ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç: "Türkiye, devam eden 100 bin adetlik projeleri ile adeta şantiyeler ülkesidir. Söz konusu yatırımların toplam bedeli 300 milyar dolar civarındadır" dedi.

Süleyman Kamçı, Malatya'da inşaatı devam eden okulları inceledi!

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde inşaat çalışmaları devam eden okullarda incelemelerde bulundu.

secde eden insan görünümünde cami Haberi

secde eden insan görünümünde cami

Sakarya'da 1999'daki Marmara depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine secde eden insan görünümünde yapılan cami, farklı mimarisinin yanında aydınlatma, akustik ve iklimlendirme özellikleriyle de dikkati çekiyor. Caminin mimarı Muhammet Dayal, caminin projesi için güneşin batışından ilham aldığını söyledi. Caminin mimari yapısı dolayısıyla sesin azalmadan her yere ulaşabildiğini ve iklimlendirmenin doğal yolla sağlandığını dile getiren Dayal iklimlendirmeye verdiği önemi de şöyle anlattı: İklimlendirmede de kirlenen hava kubbeli camide fanus gibi ortada kalıyor. Yükselen hava çöküyor ve yavaş yavaş cemaatte terlemeler, rahatsızlıklar başlıyor. Bunun olmamasına dikkat...