20 / 05 / 2024

seçim gayrmenkulü ne kadar etkiledi

seçim gayrmenkulü ne kadar etkiledi

Türkiye’de Haziran ayından bu yana üretim azalıyor, güven endeksi düşüyor, işsizlik verileri yükseliyor ama konut satış rakamları, yapı izin belgesi ve yapı ruhsatı sayısı her geçen gün artıyor.

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Seçim öncesi vaatler gerçekleşiyor! Her haneye 4 bin TL ödenecek!

Seçimden sonra vatandaşlar seçim vaatlerinin ne zaman gerçekleşeceğini sorgulamaya başladı. İşte detaylar!

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından piyasalardaki seçim belirsizliği faktörü de ortadan kalktı. Peki, şimdi piyasalar kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolar ve borsa ne olur? Detaylar haberimizde…

Seçim sonrası altın gaza bastı! Elinde 1 gramı bile olan bu rakamları konuşuyor! 29 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları seçim sonrasında yükselişe geçti. Ons altın 1946 dolar olurken gram altın 1.400 TL'yi geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Elinde 1 gramı bile olan bu rakamları konuşuyor! 29 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları

Seçime son bir gün kalırken seçim öncesinde altın fiyatları merak ediliyor. Altın fiyatları bu hafta son dört ayın en büyük kaybını  yaşadı. Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları.

Seçim sürecinde dijital reklamlar için harcanan tutar adeta dudak uçuklattı!

14 Mayıs’ta yapılan seçim kapsamında dijital reklam için toplamda ne kadar para harcandığı belli oldu. Meta ve Google’ın açıkladığı verilere göre, seçim sürecinde yaklaşık 150 milyon TL’nin üzerinde dijital reklam harcaması yapıldığı görüldü.

Borsa İstanbul'da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Seçim sürecindeki hareketlilik özellikle borsada da büyük dalgalanmalar getirdi. Peki hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? İşte borsadaki son durum...

Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması piyasaları etkiledi. Reuters, dolar ve hisselerin durumu hakkında ekonomistlerle konuştu. Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

Seçim sonrası bitcoin'de durum ne? 15 Mayıs 2023 bitcoin ne kadar oldu?

15 Mayıs 2023 tarihinde Bitcoin’deki düşüş sona erdi mi? Ayrıca seçim sonrasında Bitcoin’in fiyatı ne durumda oldu?

Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? 

Sandık görevlisi ücretleri, 2023 seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla merak edilen konuların arasında yer aldı. Peki, Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? İşte detaylar...

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

İslam Memiş’ten 14 Mayıs öncesi sürpriz tahmin! ‘Seçim ikinci tura kalırsa dolar ve gram altın...’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, seçim öncesi gram altın ve gram gümüş tahminlerini paylaştı. Memiş, seçimin ikinci tura kalması halinde dolar ve gram altının ne kadar olacağını da söyledi.

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gidiyor. Sandıkta görev alacak vatandaşlar ise ücret alıp almayacağını sorguluyor. Peki 2023 sandık görevli ücreti belli oldu mu?, Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen rakam...

seçim gayrmenkulü ne kadar etkiledi Haberi

seçim gayrmenkulü ne kadar etkiledi

Türkiye’de Haziran ayından bu yana üretim azalıyor, güven endeksi düşüyor, işsizlik verileri yükseliyor ama konut satış rakamları, yapı izin belgesi ve yapı ruhsatı sayısı her geçen gün artıyor. Gayrimenkul danışmanları, 1 Kasım seçimlerinin ardından hükümet kurma sürecinin sorunsuz olması halinde gayrimenkul yatırımlarının yüzde 30-40 dolaylarında artabileceğini savunuyor.

Haziran ayında gerçekleşen genel seçimlerin ardından hükümetin kurulamaması yabancı yatırımcıları olduğu kadar yerli yatırımcıları da korkuttu. Önünü göremeyen yatırımcılar nakitte kalmayı tercih ederken, Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bu tür kriz ortamlarının çok büyük fırsatları da beraberinde getirdiğine işaret etti.

Mevcut durumda alım kararları beklemede olsa da cazip yatırım fırsatlarının kaçırılmaması gerektiğini anlatan Öngün, şunları söyledi:

“Piyasalardaki belirsizlik seçimlerin ardından dağıldığında zor zamanda yaptığınız yatırım ‘altın yumurtlayan tavuk’ a dönüşebilir. Kaldı ki böyle...