03 / 08 / 2024

Seçim sonucu yabancı yatırımcıya etkisi

Seçim sonucu yabancı yatırımcıya etkisi

Uluslararası finans kuruluşlarının ekonomistleri, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin, Türkiye ekonomisine kısa vadede pozitif etki yapacağını belirtiyor.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

YSK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını resmen açıklarken, uluslararası yatırımcılar ise seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. Uluslararası yatırımcılar çarpıcı tespitlerde bulundu.

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Borsada seçim sonrası hareketler: Bu son hafta rallisi mi?

Mehmet Aşçıoğlu, yerli ve yabancı yatırımcıların seçim sonrası yatırım perspektiflerini analiz ediyor ve hangi sektörlerin şanslı göründüğü konusunda görüşlerini paylaşıyor. İşte ayrıntılar...

İngiliz dev bankadan seçim senaryoları! Mevcut politikalar devam ederse dolar 36 liraya kadar tırmanır!

Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yabancı yatırım bankalarından peş peşe Türkiye raporları geliyor. En son rapor İngiltere merkezli finans kuruluşu Standard Chartered’dan geldi. Banka seçim sonrası Türkiye ekonomisine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası sonucu zorlu bir sene geçiren altın fiyatları, ara seçim sonuçları öncesinde dolar endeksinde geri çekilmeden güç aldı ve dikkat çeken yükseliş yaşadı.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, merakla beklenen seçim tarihini ve Cumhur İttifakı'nın adayını açıkladı

Türkiye'de son aylarda bozulan ekonomi erken seçim ihtimalini beraberinde getirir mi? Siyasi kulislerde 2022'nin sonbaharında erken seçim olabileceği dillendiriliyor. Enflasyonun hızlı artışı, enerji ve gıda sektöründeki aşırı pahalılık sandığı seçmenin önüne koyabilir mi?

Rusya'da seçim adayları için kripto para düzenlemesi!

Rusya'da dijital finans varlıkları ve dijital para birimleri bulunan seçim adayları için yeni bir düzenleme geliyor. İşte o düzenlemenin detayları...

Mehmet Uğur Sertaslan seçim vaatlerini yerine getirmedi mi?

Yerel seçim öncesinde vatandaşlara onlarca yatırım sözü veren Gemlik Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Uğur Sertaslan, 2 senedir vaat ettiği projelerin bir tanesini bile hayata geçiremedi.

Seçim sonrası hangi bankalar konut kredi faizlerini düşürdü?

Kamu bankalarının da içinde olduğu sekiz banka son iki haftada konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Seçim sonrası hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürdü?

Mehmet Okay'dan gülümseten seçim hikayeleri!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ’nun Haziran-Temmuz  2019 sayısındaki "Seçim ve geçim" başlıklı yazısında, "Ne olursa olsun kazanan Cumhuriyet olsun, Demokrasi olsun, Türkiye olsun." dedi...

Seçim sonrası konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Bankaların konut kredisi faiz oranları seçim sonrasında ne oldu? Kamu bankalarının faizleri yükseldi mi?

Seçim sonucu yabancı yatırımcıya etkisi Haberi

Seçim sonucu yabancı yatırımcıya etkisi

Uluslararası finans kuruluşlarının ekonomistleri, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin, Türkiye ekonomisine kısa vadede pozitif etki yapacağını belirtiyor. 


AA muhabirinin, 1 Kasım seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisine etkilerine ilişkin sorularını yanıtlayan Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov, siyasi istikrarın ekonomiye hemen hemen her zaman olumlu geri bildirim sağladığını söyledi.


Vilkov, AK Parti’nin seçimlerde tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşmasının ekonomi açısından önemine dikkati çekerek, "Bu zafer, kesinlikle siyasetteki belirsizliğin çözümünü sağlayacak ve böylece ekonomiye olumlu etki edecek" dedi.


"Seçim sonucu, yabancı yatırımcı güvenini güçlendirecek"


Seçimlerde alınan sonucun, yabancı yatırımcı güvenini kesinlikle güçlendireceğini dile getiren Vilkov, şöyle konuştu:


"Ülkeler arasında ilişkiler, değişimleri ve belirsizlikleri sevmiyor. AK Parti, kayıtlı seçmenin yüzde 85'inin katıldığı seçimlerde güveni tekrar geri kazandı. Bu sonuç, hem...