05 / 05 / 2024

sefer altıoğlu açıklamaları

sefer altıoğlu açıklamaları

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, 2019'da da sektörde büyümenin devam etmesi için ihtiyaca yönelik konut üretilmesi gerektiğini söyledi.

Küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı binalar yapmalıyız!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu yaptığı açıklamada, “İklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı bina yapmalıyız“ dedi.

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu'ndan 2024 yılı için ons altın ve dolar beklentisi!

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu herkesin merakla araştırdığı, 2024 yılı için ons altın ve dolar tahminini açıkladı.

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki geldi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya ve Kemerburgaz açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, Florya ve Kemerburgaz projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor!

Konut fiyatlarındaki artış hakkında değerlendirme yapan Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, ev fiyatlarındaki düşüş beklenmediğini dile getirdi. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama!

Türkiye'nin ekonomik görünüme dair önemli açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Son çeyrekte enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini düşünüyoruz. Gıda dışı enflasyonun yılın geri kalanında da manşet enflasyonun altında kalmaya devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Bu bölgelerde evi olanlar dikkat!

Türkiye’deki yeni konut üretiminin ihtiyacın altında gerçekleşmesi ve İstanbul’daki arsa sıkıntısı özellikle son 1 yıldaki fiyat artışının temel sebebi oldu. MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, istediği gibi bir sıfır konutu bulamayan vatandaşların ikinci el konutlara yöneldiğini belirtti.

Sefer Altıoğlu: İhtiyaca yönelik konutlar üretilmeli!

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, 2019'da da sektörde büyümenin devam etmesi için ihtiyaca yönelik konut üretilmesi gerektiğini söyledi.

Küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı binalar yapmalıyız!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu yaptığı açıklamada, “İklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı bina yapmalıyız“ dedi.

Faiz indirimi ile konut satışları Aralık'ta yüzde 30 artacak!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, "Faiz indirimiyle birlikte Aralık ayı özelinde satışlarda yüzde 30’lara yakın artış olacağını düşünüyoruz" dedi...

Küçük dairelerle 550 milyar dolarlık tasarruf mümkün!

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, “Küçük metrekarelerde üretim yapılması ve enerji verimliliğinin dünya standartlarında uygulanmasıyla 2040 yılına kadar ilave yapılacak 20 milyon adet konutla birlikte 550 milyar dolarlık tasarruf sağlayabiliriz” dedi.

Konutta stoklar eriyecek!

Mint İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, sektördeki sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Küçük ev üretimi için çağrı yapan Altıoğlu, sektördeki en önemli sorunun ihtiyaç fazlası büyüklükte konut üretimi olduğunu söyledi.

sefer altıoğlu açıklamaları Haberi

sefer altıoğlu açıklamaları

İnşaat sektöründe enerji tasarrufunu odağına alan, binaların karbon salınımını azaltan ve bunu Dünya Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası gibi kuruluşlar tarafından verilen sertifikalarla tescilleyen, çevreci konutlar hayata geçiren MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, sektörün uzun vadeli ve düşük maliyetli kampanyalar ile durgunluğu atlatmaya çalıştığını belirtti. Sefer Altıoğlu, “yıllık organik konut ihtiyacının 1 milyon adet civarında olması dikkate alındığında, düşen enflasyon ve faiz oranları ile birlikte ertelenen talebin yeniden piyasaya dönmesini beklediklerini” dedi.

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, inşaat sektörünün 2018 yılını değerlendirip 2019 yılı ile ilgili öngörülerini ve beklentilerini anlattı. Altıoğlu, 2018'de Türkiye genelinde toplam 1 milyon 375 bin 398 konutun satıldığını belirterek, konut kampanyaları ile sektörün canlılığını koruduğunu söyledi. Enflasyonun düşmeye başladığını, buna paralel olarak faizlerin de...