05 / 05 / 2024

Şeffaflık

Şeffaflık

Ali Babacan: 'Uluslararası değerlendirmelerde Türkiye'nin uygulamalarının şeffaflık düzeyi şu anda çok daha iyi bir noktaya gelmiş durumda. Daha da kendimizi iyileştirmek için adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz'dedi.

Şeffaflık ve imarda yeni paket yolda!

Şeffaflık ve imarda yeni paket yolda. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan "Rayları döşedik. İstikamet belli. Reform treninin bu istikametten gitmesi gerek.

Apple kullanıcıları bu habere çok sevinecek! AirPods Pro 2 06 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple aylardır beklenen o haberi duyurdu. Apple’ın yeni harikasını sizler için araştırdık.. Aplle kullanıcılarının vazgeçilmezi olan AirPods Pro 2, önceki modele benzer yönleri ile Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip olacak ve ayrıca bir Şeffaflık Modu sunacak.

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ihalelerde şeffaflık talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı, burada başkanlarla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlara çağrıda bulundu ve ihalelerde şeffaf olunmasını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

2020'de yapılan 8 ulaştırma ihalesinin sonucu ne oldu?

2020'de ulaştırma alanında yapılan 12 ihalenin 8'inin sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ihaleler için şeffaflık çağrısında bulundu. 

Çimsa, şeffaflık ve güven bildirgesini imzaladı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yatırımcılarının yasal haklarını koruyabilmeleri ve şirketle ilgili sağlıklı bilgiye erişmelerin sağlanması amacıyla Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan bildirgeye imza atıldı.

Gayrimenkul sektöründe COVID-19 etkileri!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ''Ortak akıl ve bilim çalışırsa şeffaflık oluşur, güven kazanılır ve projeler nihayete varır'' diyerek, sektörün bilim kuruluna ihtiyacının olduğunu söyledi.

Şehir hastanelerinin arazileri yanlış mı seçiliyor?

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi Kepez'i değerlendirecek!

Antalya Kepez Belediyesi'nin tüm aşamalarını şeffaflık ilkesi içerisinde kaldığı 'Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi' hızla sürüyor. Başkan Hakan Tütüncü, projenin hayata geçirildiği mahallede bulunan şantiye alanını gezip çalışmaları inceledi.

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atıldı!

Kepez Belediyesinin, tüm aşamalarını şeffaflık içerisinde sürdürdüğü, ihalesini canlı televizyon yayını ile yaptığı Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin protokolü de noter huzurunda imzalandı.

AVM’lerdeki markalar ortak alan giderlerinde şeffaflık istiyor!

Alışveriş merkezlerindeki markaların yüzde 87'si kiralamada Türk Lirası'na geçişten memnuniyet duyarken, yüzde 98'i alışveriş merkezlerinde ortak alan giderlerinin şeffaf ve adil olmamasından şikayetçi.

Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018 raporu açıklandı!

JLL, 'Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018’ raporunu açıkladı. Rapora göre, gayrimenkulde dünyanın en şeffaf ülkesi İngiltere olurken, Türkiye 41. sırada yer aldı.

Gayrimenkulde tesis yönetimi de belirleyici bir değer kriteri!

RGM Turkey'in Genel Müdürü Alp Parmaksızoğlu, “Gayrimenkullere, dijital bir platformun kullanımıyla, giderek artan bir oranda verimlilik, güven ve yönetimsel şeffaflık sayesinde değer kazandırıyoruz” dedi.

Şeffaflık Haberi

Şeffaflık

Başbakan Yardımcısı Babacan: Uluslararası değerlendirmelerde Türkiye'nin uygulamalarının şeffaflık düzeyi şu anda çok daha iyi bir noktaya gelmiş durumda. Daha da kendimizi iyileştirmek için adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz. İmarla ilgili sorunları da içerek şekilde bir şeffaflık paketi üzerinde çalışılıyor. Paketin detaylarını Başbakanımız Ahmet Davutoğlu en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacak. Hem yerel yönetimlerimizde hem de imar yetkisi olan merkezi kuruluşlarımızda mevzuatla ilgili düzeltilmesi gereken, iyileştirilmesi gereken hususlar var NEW YORK (AA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, uluslararası değerlendirmelerde Türkiye'nin uygulamalarının şeffaflık düzeyinin çok daha iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "İmarla ilgili sorunları da içerek şekilde bir şeffaflık paketi üzerinde çalışılıyor. 


Paketin detaylarını Başbakanımız Ahmet Davutoğlu en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacak" dedi. 

Türkiye'nin dönem başkanlığını üstlendiği G-20'nin en önemli gündem maddelerinden birinin şeffaflık ve...