15 / 05 / 2024

Şehir hastaneleri kamulaştırılacak mı

Şehir hastaneleri kamulaştırılacak mı

Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaparak, hizmete açılan 10 şehir hastanesinin bakanlığa devredilmesini talep etti.

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

Şehir hastaneleri kamulaştırılmalı!

TTB ve İTO’nun düzenlediği ‘Şehir Hastaneleri: Yalanlar ve Gerçekler’ sempozyumunda söz alan uzmanlar, yaşlıların ve yoksulların bu hastanelere ulaşamadığını belirterek, “Şehir hastaneleri yapımından bugün itibariyle vazgeçilmeli, olanlar da kamulaştırılmalıdır” dedi...

Şehir hastaneleri kamulaştırılmalı!

Şehir hastanelerine yönelik kritik bir uyarı daha geldi. CHP Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastanelerinin kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

Alanya Kalesi'ndeki kaçak ev kamulaştırılacak!

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

Şehir hastaneleri kamulaştırılacak mı Haberi

Şehir hastaneleri kamulaştırılacak mı

Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız, şehir hastanelerinde kamu özel işbirliği (KÖİ) modelinden vazgeçildiğini söyleyen Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaptı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Zekiye Bacaksız, “Hizmete açılan 10 şehir hastanesi ve projeleri devam eden şehir hastaneleri ivedilikle Sağlık Bakanlığına devredilmelidir. Şehir hastaneleri için yapılan milyarlarca liralık israfın ve peşkeşin hesabı verilmelidir” diye konuştu.

BAKAN İTİRAF ETTİ

Sağlık Bakanlığı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 2020 bütçesini masaya yatıran Zekiye Bacaksız, bütçede sağlığa ayrılan payın yüzde 5.2'de bulunduğunu, OECD ülkeleri ortalamasının ise yüzde 9'lar düzeyinde olduğunu dile getirdi. Bacaksız, şehir hastaneleriyle ilgili bakanlığın politika değişikliğine gitmesiyle ilgili de konuştu:

Bacaksız'ın açıklaması şu şekilde:  “Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Dönüşüm Modeli'nin uzantısı olarak sağlık hizmetlerinin yürütülmesine dair bir dizi uygulama gündeme getirmiş, kendi yapısını bu uygulamalara...