29 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin ihale bedelleri

Şehir hastanelerinin ihale bedelleri

Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM'de konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

TOKİ Nevşehir Derinkuyu projesinin ikinci etap ihale tarihi belli oldu!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yapımı tamamlanan birinci Etap Toki’nin ardından, 2. Etap için ihale tarihi de belli oldu. 

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

Şehir Hastaneleri personel alımı yapacak! Adaylarda KPSS şartı aranmayacak...

Şehir Hastanesi personel alımlarının başladığı açıklandı. Bu kapsamda alım yapılacak kadrolar ve Türkiye’nin farklı yerlerindeki şehir hastanelerinin çıktığı personel alım detayları verildi. İşte haberin ayrıntıları...

TOKİ'den Nevşehir'e tam 470 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir projesinin ihale tarihini açıkladı. İhalesi 10 Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan Nevşehir TOKİ projesinde 470 konut yer alacak.

TOKİ Kırşehir projesi için düğmeye bastı! Tek bir ilçeye 61 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ Kırşehir 2023 projesi detayları...

Konya Büyükşehir Belediyesi 18 taksitle arsa satıyor! İşte ihale tarihi!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Karatay Fevziçakmak Mahallesi'nde yer alan arsayı 18 ay taksitle satışa çıkardı. İşte ihale detayları...

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

2020 senesinin ilk 10 ayında 4,5 milyar TL olan şehir hastanelerinin kira giderleri, 2021 senesinin aynı döneminde 9 milyar TL oldu.

Fikret Şahin: Şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle 62 hastane yapılabilir!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle toplam 62 hastane inşa edilebileceğini söyledi.

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ne kadar?

SES ve Ankara Tabip Odası şehir hastanelerinin kira bedelleri hakkında çalışma gerçekleştirdi. 

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

Şehir hastanelerinin ihale bedelleri Haberi

Şehir hastanelerinin ihale bedelleri

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorularını Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a sordu.

Kara önerhesinde "Şehir Hastanelerinin ihalelerinde yatak sayıları, sabit yatırım tutarları ve kullanım bedelleri arasında büyük farklılıklar bulunduğu dikkat çekmektedir. Örneğin benzer yatak sayılarına sahip olan Adana ve Kayseri Şehir Hastanelerinin sabit yatırım tutarı ile kullanım bedelleri arasında ciddi boyutta farklılıklar gözlemlenmektedir. Adana Şehir Hastanesinin sabit yatırım tutarı yüzde 53, kullanım bedeli ise yüzde 84 daha yüksek olarak ihale sonuçlanmıştır." dedi.

CHP'li Kara önergesinde ilk olarak "Yaklaşık aynı yatak sayılarına sahip olunmasına karşın ihalesi gerçekleşen hastanelerdeki sabit yatırım tutarı farklılığının sebebi nedir? Aynı yatak sayılarına sahip olunmasına karşın ihalelerdeki kullanım bedellerinin farklı olmasının sebebi nedir?" diye sordu.

"Sabit yatırım...