02 / 05 / 2024

Şehir hastanelerinin işletme süreçleri

Şehir hastanelerinin işletme süreçleri

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ilk altı ayda ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü Temmuz 2021 merkezi bütçe verilerini duyurdu. Rekor seviyelere ulaşan kalemlerden biri de şehir hastanelerinin kiralarının içinde olduğu ‘bina kiralaması giderleri' oldu.

5 şehir hastanesinin Denimarkalı ISS'ye devriyle ilgili önerge verildi!

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, bazı şehir hastanelerinin işletme hakkının yabancı bir şirkete devredilmesiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Rönesans Holding'ten şehir hastaneleri açıklaması!

Rönesans İşletme Hizmetleri şirketi; Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat ve İstanbul Başakşehir şehir hastanelerinin işletmesinin Danimarkalı ISS şirketine satılması ile ilgili açıklama yaptı. 

Aydın'da kira yardımından yararlanan işletme sayısı mecliste!

2015-2020 yılları arasında Aydın'da açılan ve faaliyetine son veren işletmeler ile kira yardımından yararlanan işletme sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gölbaşı Şehir Geçişi Projesi'nin tamamlanma süreci mecliste!

Gölbaşı Şehir Geçişi Projesi'nin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı yöntemiyle katıldığı Gölbaşı Şehir Geçişi hizmete açıldı.

Ankara'daki işletme kiralarına yeni yılda zam yok!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kira ödemelerinde zorlanan işletme sahiplerini sevindirecek müjdeyi duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

Şehir hastaneleri için yapılan sözleşmeler TBMM gündeminde!

Şehir hastaneleri için yapılan sözleşmeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünsal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Şehir hastaneleri için yapılan sözleşmeler meclis gündeminde!

Şehir hastaneleri için yapılan sözleşmeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünsal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şehir hastanelerinin işletme süreçleri Haberi

Şehir hastanelerinin işletme süreçleri


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu önergesindeki soruları Başbakan Yıldırım'a sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. Şehir Hastanelerinin inşası için işadamlarına ücretsiz arsa tahsis edildiği iddiası doğru mudur?


2. Şehir Hastanelerini inşa edecek işadamlarına aynı hastanelerin işletilmesi için kiralanacağı iddiası doğru mudur?


3. Şehir Hastanelerini işletecek kişilere hasta ve yatak garantisi verileceği iddiası doğru mudur?


4. Şehir Hastanelerine hasta-müşteri çekebilmek için o ildeki diğer devlet hastanelerinin kapatılacağı iddiası doğru mudur?


5. Aile Hekimliklerinin kapatılacağı ve Aile Hekimlerinin Şehir Hastanelerinde görevlendirileceği iddiası doğru mudur?


6. Şehir Hastaneleri içindeki birimlerde taşeron sistemi kullanılacağı iddiası doğru...