03 / 05 / 2024

Şehir içi ulaşıma bisiklet yolu yönetmeliği

Şehir içi ulaşıma bisiklet yolu yönetmeliği

Şehir içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak amacına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlendi.

Ebruli İnşaat Başakşehir için düğmeye bastı! 738 konutluk yeni proje geliyor! 

738 konut ve 25 ticari ünitenin yer aldığı Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı. Proje 2 milyar 441 milyon 18 bin 214 TL'ye mal olacak.

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı kura çekiminde son dakika! Kırşehir TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı kura çekilişi ile ilgili detaylar projeye başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor. Peki Kırşehir TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı mı?

O ilde ulaşıma iki ayda yüzde 135 zam geldi! İşte zamlı yeni tarife...

Trabzon'da ulaşıma iki ayda yüzde 135 zam geldi. En son seçimden sonra yüzde 56 zam gelmişti. İşte Trabzon'da ulaşım ücretleri.

Akaryakıt zammı toplu ulaşıma yansıdı! O ilde toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi...

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu ulaşımlara da zam gelmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 35 zam yaptı. İşte detaylar...

Akaryakıt Zamları Toplu Ulaşıma Yansıyor: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ücretlerine Zam Yaptı

Kayseri'de toplu ulaşıma yapılan zamlar, akaryakıta gelen üst üste zamların ardından gerçekleşti. AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu ulaşıma yapılan zam kararını duyurdu.

4.500 lira verilecek! Resmi Gazete ‘de yayımlandı: Ücretsiz şehir içi ulaşımda yeni karar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karar, ücretsiz şehir içi ulaşım için verilen gelir desteği ödemelerinin artırılmasını öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

İBB'den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İstanbul’da yükselen maliyetler sebebiyle esnaftan ve işletmeci kurumlardan gelen talepler üzerine İBB tarafından hazırlanan toplu ulaşıma yüzde 24.79 oranında zam teklifi UKOME’de çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

En ucuz sıfır otomobil kaç lira? İşte Citroen Ami’nin 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Şehir içi ulaşıma yeni bir perspektif kazandıran, minimalist dizaynı ve çevreci elektrikli motoruyla herkesin beğenisini toplayan Citroen Ami’nin fiyatı merak konusu oldu. İşte, Citroen Ami’nin 28 Eylül fiyat listesi…

Şehir içi ulaşıma bisiklet yolu yönetmeliği Haberi

Şehir içi ulaşıma bisiklet yolu yönetmeliği

Şehir içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak amacına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik ile şehir içi yollarda bisikletlerin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamayı, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


Şehir içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, şehir içi yollarda bisikletlerin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamayı, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine...