05 / 05 / 2024

Şehircilik Anayasası değişiklik

Şehircilik Anayasası değişiklik

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentleşme alanında yaşanan sorunları çözmek için hazırlanan yeni düzenlemeyi değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2021!

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde Değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31174 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diamond of İstanbul projesinin imar planında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hattat grubunun yarım kalan Ayazağa’daki mühürlü gökdelenlerinin önünü açmak için hazırladığı ileri sürülen imar planında, itirazlar üzerine değişiklik yapıldı. Gökdelenlerin 45 olan kat yüksekliği 40 kat olarak değiştirildi... 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü  Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi kapsamında metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Yapı İşleri İnşaat Şartnamelerine Dair Tebliğ'de değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü 30706 sayılı Resmi Gazete'de Yapı İşleri İnşaat, Makine Ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: Yfk-2007/1)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımladı.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. 

Şehircilik Anayasası değişiklik Haberi

Şehircilik Anayasası değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından, kentleşme alanında yaşanan sorunları çözmek için hazırlanan taslağın kamuoyunda en çok tartışılan unsurunun yüksek binalar için tedbir alınması olduğunu kaydeden Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "Sevindirici tarafının da imalatın bitine süresini 3 ay daha kısaltacak kazı izin belgesinin, ruhsat beklenmeden verilebilmesi. Sektör aktörleri olarak, kentlerin belirli alanlarda sıkışmasının önüne geçilmesi, rahat, ferah yaşanılabilir alanların ortaya çıkarılması yolundaki politikalara tam destek veriyoruz" diye konuştu. 


"BÜYÜK YATIRIMLAR HIZLANACAK" 

Taslakta arsanın en çok yüzde 40'ına inşaat yapma sınırının kalktığını dile getiren Karataş, "Böylece, binaların çok katlı apartmanlar yerine az katlı inşa edilmesi amaçlanıyor. Binaların yatay yapılmasını teşvik etmeyi hedefleyen taslakla, binaların önünde ve yanında...