03 / 05 / 2024

şehirler yeniden yapılanacak

şehirler yeniden yapılanacak

Yeniden yapılanma ya da planlama "kent kimliği" korunarak mı yapılacak yoksa, her şey sil baştan mı olacak? Yoksa "silik bir imar" uygulaması ile, geçmişten gelen, az da kalsa, yok mu edilecek?

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

Şişli Belediye Meclisi, Şişli Etfal Hastanesi yerinde yeniden yapılsın talebini kabul etti!

Şişli Belediye Meclisi, Şişli ve çevre ilçe sakinlerinden gelen “Şişli Etfal Hastanesi yerinde yeniden yapılsın” talebini oy çokluğuyla kabul etti.

İzmir depreminde hasar gören 33 okul yeniden yapılacak! 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de meydana gelen depremde hasar gören 33 okulun iş insanları desteği ile yeniden yapılacak. 

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda değişiklik!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

31 Ağustos milat olacak: 500 milyar liralık yeniden yapılandırma!

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Yeniden yapılandırılan borç tutarı 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye Bankalar Birliği, Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi kapsamında yeniden yapılandırılan toplam borç tutarının 15 milyar 270 milyon lira olduğunu bildirdi.

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

şehirler yeniden yapılanacak Haberi

şehirler yeniden yapılanacak

İsterseniz işe, tarihi eserlerden başlayalım... Zaten bir avuç olan tarihi eserleri ya yok ettik ya da imar ile boğduk attık. Mesela mı? İşte size birkaç misal... Birkaç kez yazım, tekrarında yarar görüyorum... Ticaret Odası'nın bulunduğu Tennuri Sokak'm orta bir yerinde durun, yönünüzü Eı ciyes'e dönün, neler görüyorsunuz bir bir yazın? 


Aslında, bir şey göremeyeceksiniz. Olmadığından mı? 

Hayır ama söylemek istediğim o silik imar, hepsini örtmüş. Oysa, bir tarih ve coğrafya var önümüzde... 

İsterseniz soldan başlayalım: Sivas Kapısı, sur, Yoğunburç, Güpgüpoğlu Konağı, Atatürk Evi, Cıncıklı Camii, Şeyh Camii, ibrahim Tennuri Türbesi, yine surlar, Emir Sultan Türbesi ve Mescidi, kilise... Karşıda Se1 ah ad ilin Hamamı (Selatin diyenler de var), konaklar. 

Kayseri Lisesi ve çınarları. 

Tabi, muhteşem Erciyes... 


Ben, Başkan Mustafa Çelik "in yerinde olsam, anılan adada,...