27 / 09 / 2024

şehirlere göç

şehirlere göç

Türkiye'de 4 yıllık dönemde 30 büyükşehir dışında kalan 51 ilin 15'inde köy nüfusu artarken 36'sında düşüş gösterdi. Köy nüfusunun en çok azaldığı il 38 bin 559 kişiyle Erzincan, en çok arttığı il 12 bin 423 kişiyle Gümüşhane olarak açıklandı.

Şehirlere göre ortalama konut fiyatları nasıl? Vatandaşlar yorumladı! 

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da rakamlarda henüz belirgin bir gerileme yok. Peki şehirlere göre ortalama konut fiyatları nasıl? İşte vatandaşların yorumları...

2024 Nisan ayı evde bakım aylığı ödeme tarihleri ne zaman? 

Nisan ayı ile beraber evde bakım maaşı ödeme tarihleri de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım aylığı, şehirlere göre farklı tarihlerde yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden şifre ve T.C kimlik numaralarıyla

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

2023 yılı Türkiye'nin tahmini fındık rekoltesi: 717 bin 931 ton

Karadeniz Bölgesi'nde, 16 ilde üretimi yapılan fındık için yapılan rekolte tespit çalışmalarında sona gelindi. Şehirlere göre rekolte beklentisi ile Ordu için belirlenen işçilik bedelleri açıklandı.

Rekor sayıda sağlık teknikeri, büro ve destek personeli alınacak! KPSS’den 50 puan almak yeterli!

Hastane ve devlet kurumlarına sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Şehirlere göre ihtiyaçların değiştiği ilanlarda en az 50 KPSS şartı arandığı paylaşıldı. İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların başvuru şartlarını ve ilanlara ilişkin detayları merak ediyor. İşte detaylar...

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

İstanbul’dan yoğun göç dalgası! İstanbullular akın akın hangi şehirlere göç ediyor? Hangi iller daha sağlam?

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehrimizi derinden etkileyen deprem felaketleri tüm Türkiye’nin kabusu oldu. Bölgedeki depremin ardından yeniden olası İstanbul depremi gündeme gelirken, İstanbullular daha güvenli ilçe ve şehirlere göç etmeye başladı.

Fırsatçılığa caydırıcı ceza! Fahiş fiyat yapanlara hapis cezası geliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından birçok insanın evsiz kalması ile farklı şehirlere göç başladı. Birçok şehirde bu nedenle ev kiralarını arttıran ev sahiplerine fırsatçılıktan hapis cezası geldi. Yeni eklenecek madde ile 2 yıldan 5 yıla ceza verilecek. İşte detaylar…

Deprem bölgesinde akılalmaz fırsatçılık! Fiyatları resmen 10’a katlandı!

Depremzedelerin çevre şehirlere göç etmesiyle kira fiyatlarında yaşanan artışlardan sonra şimdi de hasarlı binalarından eşya çıkarmak isteyen depremzedelerin ihtiyaç duyduğu asansörlü vinç fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığı belirtildi.

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından önemli ölçüde yıkıma uğrayan Hatay, dün meydana gelen iki depremle birlikte yeniden büyük hasarlar aldı. Şehirde küçük sanayi işletmeleri büyük bir bölümü yıkılırken, çalışanlar da daha güvenli şehirlere göç ediyor.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Konut seçiminde sıkı zemin uyarısı! Hangi zeminler daha güvenli? Deprem riski olan illerde yaşayanlar dikkat!

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, İzmir'de deprem riskinin, diğer şehirlere göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti. İşte Öziçer'in çarpıcı o açıklamaları...

Üç büyük ilden göç trafiği hızlandı! İstanbullular hangi şehre akın ediyor? Ankaralı, İzmirli nereye göç etti?

Hem hayat şartları hem de daha sakin ve gürültüsüz yaşama özlem nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar akın akın daha düşük nüfuslu şehirlere ve beldelere göç ediyor.

şehirlere göç Haberi

şehirlere göç

Türkiye'de 2015-2019 döneminde 30 büyükşehir dışında kalan 15 ilde köy nüfusu yükselirken 36'sında ise düştü. Bu dönemde köyde yaşayanların sayısı 214 bin 202 kişi azalışla 6 milyon 3 bin 717'ye geriledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında, 2015'te 78 milyon 741 bin 53 olan Türkiye'nin nüfusu, 2019 itibarıyla yüzde 5,6 artışla 83 milyon 154 bin 997'ye yükseldi. Bu dönemde 76 ilin nüfusunda artış, 5 ilde ise düştü.

İstanbul, 861 bin 833 kişilik artışla ilk sırada yer alırken, bu ili 368 bin 501 kişiyle Ankara, 223 bin 244 kişiyle Antalya, 213 bin 573 kişiyle Bursa ve 198 bin 836 kişiyle İzmir izledi.

Bu dönemde Ağrı, nüfusu en çok azalan il olarak kayıtlara geçti. Ağrı'nın nüfusu 5 yılda...