25 / 11 / 2024

şehirlerin yeniden yapılandırılması

şehirlerin yeniden yapılandırılması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8 Haziran’dan sonra hükümetin ele alacağı ilk 10 maddeyi belirlediklerini söyledi. 10. maddede "Şehri Yeniden Yapılandırmak" planı yer aldı.

Depremden etkilenen bazı illerde yapılandırmadan yararlanmak için son 5 gün! Peşin ödemelere yüzde 90'a varan indirim!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali biten şehirlerde yer alan mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları durumunda yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

Pera GYO, yatırım holding olarak yapılandırılacak! GYO statüsünden çıkıyor! 

Pera GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkıp, yatırım holding şeklinde yeniden yapılandırılacak. Şirket KAP'ta duyurdu. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Borcu olanlar dikkat! Son fırsat 3 Temmuz! 4.5 milyon mükellefin faydalandığı yapılandırma sona eriyor!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin süre 3 Temmuz'da sona eriyor. Milyonların ilgilendiği borç yapılandırmada son fırsat...

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Yapılandırmadan kaç kişi faydalandı?

Vergi ve diğer bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvururken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanunundaki başvuru tarihi ve ilk ödeme günü ertelendi. 

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

Vergi ve bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren yasadan yararlanmak için son haftaya girilirken, 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon liralık alacak yeniden yapılandırıldı.

şehirlerin yeniden yapılandırılması Haberi

şehirlerin yeniden yapılandırılması

Davutoğlu “8 Haziran’dan sonra ele alacağımız ilk 10 maddeyi belirledik” dedi.


Davutoğlu 10 maddeyi; yeni Anayasa, çözüm süreci, toplumsal uzlaşı ortamı oluşturma, ekonomide yapısal reform, istihdam artışı, emekliler ve taşeron sorunu başta olmak üzere ekonomik iyileştirmeler, şeffaflık yasası, yargı reformu, bürokrasi reformu ve şehirleri yeniden yapılandırmak şeklinde açıkladı.


10. madde:


- Şehri Yeniden Yapılandırmak: Her şehrin kimliğini, tarihini, mimarisini korumak; yaşanmış bozulmaları düzetmek, şehrin ihtiyaçlarının karşılanmak için ayrı bir master planı düzenleyeceğiz. Örneğin İstanbul küresel bir şehir olmak durumunda, ama küresel bir şehir olurken kadim kimliğini de koruması...