06 / 07 / 2024

Seka Park Mannesmann Boru Fabrikası

Seka Park Mannesmann Boru Fabrikası

Mannesmann Boru Fabrikası aralıksız 56 yıldır sürdürdüğü üretimini durdurulmuştu. Bir süredir üretim yapmayan Mannesmann’ın arazisi Büyükşehir Belediyesi’ne geçti ancak belediye henüz arazi için bir adım atmadı.

İzmit Seka Park sahilindeki iskele yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden beri atıl vaziyette bulunan iskelenin yıkımına başlandı.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli Akçaray bugün hizmete açılıyor!

Kocaeli'nin beklediği Akçaray bugün gerçekleşecek tören ile yolcu taşımaya başlayacak. Tramvay, Otogar-Seka Park arasında 20 dakika ara ile yolcu taşıyacak..

Kocaeli Seka Park’a yeni otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Sekapark, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Seka Park’ta giderek artan otopark ihtiyacı için yeni alanlar kazandırılıyor.

Kocaeli Seka Park İskelesi'nin onarımı için 3 teklif!

Kocaeli Seka Park’ta bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gören Seka Kağıt Fabrikası’nın eski iskelesinin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 3 firma teklif geldi.

Kocaeli Dilovası'na Seka Parkı kazandırıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Dilovası’nda yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.

Kocaeli'deki Seka Kültür Parkı tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Seka Film Platosu yanındaki Seka Kültür Parkı çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Kocaeli'de ilk tramvay 2016’da teslim edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Park ve Otogar arasında yapılacak olan tramvay hattı için Polonya’da üretilen rayları önümüzdeki hafta Kocaeli’ye gelecek.

Kocaeli Seka Kültür Parkı’nda çalışmalar son hızla sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından Seka Film Platosu yanında yapımına başlanan Seka Kültür Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bayraktepe Parkı Dilovası’nın en büyük parkı olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’nın en büyük parkını yapmak için kolları sıvadı. 84 bin metrekare alanı kapsayan ve vatandaşlar için her şeyin düşünüldüğü Bayraktepe Parkı, Dilovası’nın Seka Parkı olacak.

Kocaeli Dilovası'na Seka Park yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Dilovası’na 84 bin metrekare alanlı Bayraktepe Parkı yapılacak. Dilovası’na yapılacak ve ilçenin en büyük parkı olma özelliği taşıyan Bayraktepe Parkı için çalışmalara başlandı.

Kocaeli SEKA Park- Otogar tramvay hattı 2017'de tamam!

Otogar ile SEKA Park arasında yapılacak olan tramvay hattı için ihaleyi kazanan Gülermak firması ile sözleşme imzalandı. İmza töreninde 550 günde bitecek olan hat için geri sayım başlatıldı.

Kocaeli Seka Park Otel yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Seka Park Otel’deki yenileme çalışmaları kapsamında 45 adet oda ve koridorlar baştan sona yenileniyor.

Seka Park Mannesmann Boru Fabrikası Haberi

Seka Park Mannesmann Boru Fabrikası

Mannesmann Boru Fabrikası aralıksız 56 yıldır sürdürdüğü üretimini durdurulmuştu. Bir süredir üretim yapmayan Mannesmann’ın arazisi Büyükşehir Belediyesi’ne geçti ancak belediye henüz arazi için bir adım atmadı.1955 yılında kurulan Mannesmann Boru Fabrikası, D-100 Karayolu’ndan denize kadar uzanan 100 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulu bulunuyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile varılan anlaşma gereğince, fabrikanın 2010 yılı sonuna kadar kaldırılması kararlaştırılmıştı. Ancak Borusan’ın Gemlik Tesisleri tamamlanamadığından bu gerçekleşememişti. Gemlik’te geniş bir arazi üzerine yeni bir fabrika inşa eden Mannesmann Boru Fabrikası üretimine bu tesiste devam edecek.

100 MİLYON LİRA MASRAF

Seka Park içerisinde bulunan 70 bin metrekare ticaret ve turizm imarlı arsa ve İzmit Uzunçiftlik’te 250 bin metrekare sanayi imarlı arsa (Hyundai Fabrikası yanı) sahibi olan Mannesmann Boru Fabrikası bu arazileri de satışa çıkardı. Yeni...