06 / 05 / 2024

sektörler arası geçiş

sektörler arası geçiş

Son yıllardaki hızlı büyüme inşaat sektörüne yeni giren yatırımcı sayısını giderek artırıyor. Yeni yatırımcılar arasında yıllardır başka sektörlerde çalışan büyük şirketler de var. Son dört yılda 21 büyük yatırımcı markalı konut sektörüne giriş yaptı.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Yap İşlet Devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Osmangazi Köprüsü inşa edilip hizmete açıldığı 1 Temmuz 2016 yılından bu yana ilk kez taahhüt edilen araç geçiş sınırını aştı. 15 yıl 9 ay 24 gün boyunca özel sektör tarafından işletilecek köprü işletmesi için devlet araç geçiş taahhüdü vermişti.

e-faturaya geçişte son tarih 1 Temmuz Cuma! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-faturaya zorunlu geçişlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Bazı sektörlerin geçişi ciro limitiyle zorunlu kılınırken, konaklama gibi bazı sektörlerde geçiş, cirodan bağımsız olarak tüm şirketlere zorunlu tutuluyor.

Kovid-19 gayrimenkul sektörünü dijitalleştirdi!

Koronavirüsle değişen sektörler arasında gayrimenkul sektörü de yer alıyor. Artık evler sanal turlarla dolaşılırken, tapular da online olarak alınıyor.

Amasya Çevre Yolu şehirler arası geçiş mesafesini 2 kilometre kısaltıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amasya Çevre Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Uzunluğu 11,3 kilometre olan Amasya Çevre Yolu aynı zamanda şehirlerarası geçiş mesafesini 2 kilometre kısaltıyor" dedi.

Yazlıklara ve yeni evlere geçiş taşınma alışverişlerini artırdı!

Yeni normalleşme dönemine geçiş ile birlikte şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla yazlıkçılar, yazlıklarına akın etmeye devam ediyor. Bu sebeple taşınma faaliyetleri de arttı.

İtalya'da inşaat sektörü çalışanları iş başı yaptı!

İtalya'da, 2. aşamaya geçişle beraber inşaat, imalat ve toptan ticaret sektörlerinde, fabrikalarda 4 milyonu aşkın çalışan işbaşı yaptı.

İspanya'da inşaat sektörü çalışanları iş başı yaptı!

İspanya'da iki haftadır sektörler durma noktasına gelmişti. İnşaat sektörü çalışanları bugün iş başı yaptı...

Korona emlak alışkanlıklarını da değiştirdi!

Koronavirüs insan ilişkilerinden alışverişe, iş yapıştan yemeklere neredeyse tüm alışkanlıklar hızla değiştiriyor. Emlak da bu değişimden nasibini alan sektörler arasında. Artık bahçeli müstakil evlere ilgi artarken müşteriler, bir odayı ofise çevirmek üzere ekstra bir oda talep ediyor.

Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu!

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu" dedi..

TL ile kiralamaya geçiş perakende sektörünü hareketlendirdi!

Kurlarda sıçrama, dövize endeksli kiralardan TL ile kiralamaya geçiş, maliyet artışları ve düşen alım gücü gibi konular nedeniyle perakendede 2018'de tartışmalar dinmedi. Sektörde 2019'un da hareketli geçmesi ve yüzde 10'un üzerinde büyüme bekleniyor.

sektörler arası geçiş Haberi

sektörler arası geçiş

Son yıllardaki hızlı büyüme inşaat sektörüne yeni giren yatırımcı sayısını giderek artırıyor. Yeni yatırımcılar arasında yıllardır başka sektörlerde çalışan büyük şirketler de var. Son dört yılda 21 büyük yatırımcı markalı konut sektörüne giriş yaptı. Bunlar arasında Polisan Holdingden Doğtaş'a, Altınbaş Holding'den Anadolu Grubu'na kadar farklı gruplar yer alıyor. 



NEDEN İNŞAATA GİRİYORLAR? 

İnşaat sektörüne ilgi duyan şirketlerin bir kısmı kendi ellerindeki fabrika arazilerini ya da değerli arsaları projelendirmek üzere bu alana giriyor, ikinci yatırımcı tipi ise elindeki parasını daha kârlı bir alana yatırma isteği doğrultusunda gayrimenkul yatırımı yapma kararı alıyor. Son yıllarda yüzde 40'lara varan oranlarda prim sağlayan bu sektör yerli ve yabancı birçok yatırımcının ilgi odağı haline gelmiş durumda. 

"Kayseri'de Eski Turkmall arsası konut arazisi olarak ruhsatlandırılmıştı. Onun ihalesi bizde kaldı. Oraya...