02 / 05 / 2024

Selim İnan deprem açıklaması

Selim İnan deprem açıklaması

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, geçtiğimiz pazar günü yaşanan 3.6'lık depremin, küçük olmasına rağmen şiddetli hissedilmesinin nedenini "zemin ve bina kalitesinin zayıflığı' olarak açıklad

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremzedelerin konutlarının son durumlarını aktaran Ölmeztoprak, teslim tarihlerini de tek tek verdi. 

SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Son dakika gelişmesi. AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini kaydetti. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem oldu! Kandilli Rasathanesi, daha sonra, depremin şiddetini 3.8 olarak güncelledi.

SON DAKİKA! Malatya’da 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 01.32’de Malatya’da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

SON DAKİKA! Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

6 Şubat deprem felaketinin ardından 9 ay geçmesine rağmen bölgede depremler meydana gelmeye devam ediyor. Son olarak, AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem oldu.

Son dakika! Bitlis’te 3.5 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Bitlis’te 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 04.53’te yaşanan deprem, yerin 5 km derinliğinde oldu.

SON DAKİKA! Ege’de 3.5 şiddetinde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Ege Denizi’nde 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, 23.56’da Kuşadası Körfezi’nde yaşandı.

SON DAKİKA! Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem! 4 şiddetinde deprem oldu!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem oldu. Saat 02.22’de Akdeniz’de meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremin ardından, 02.50’de de 4 Ege Denizi’nde 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! Akdeniz’de 4.1 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi ve AFAD’tan alınan bilgilere göre, Muğla’da 4.1 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, depremi önce 3.8 olarak açıklarken sonrasında 4.1 olarak güncelledi.

Akdeniz’de 3.7 şiddetinde deprem! O il sallandı!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Antalya’da 3.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 19.56’da meydana gelen depremin AFAD da 3.6 şiddetinde olduğunu duyurdu.

SON DAKİKA! Malatya’da deprem!

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen hâlâ deprem bölgesinde depremler olmaya devam ediyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya’da 3.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Selim İnan deprem açıklaması Haberi

Selim İnan deprem açıklaması


Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, geçtiğimiz pazar günü yaşanan 3.6'lık depremin, küçük olmasına rağmen şiddetli hissedilmesinin nedenini "zemin ve bina kalitesinin zayıflığı' olarak açıkladı. Mersin ve yakın çevresinin 6'dan büyük bir deprem potansiyeli olmadığını kaydeden inan, gevşek zeminli Erdemli-Mersin-Tarsus kıyı şeridinde çok katlı yapılanma nedeniyle büyük hasarlar olabileceğini söyledi. 

Mezitli llçesi'nin deniz tarafında yaklaşık 5 km derinlikle ve 3.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremi yorumlayan Iııan. Mersin ve yakın yöresi için en önemli tehlikeyi, bölgedeki aktif faylar ile bu faylara olan uzaklıkların oluşturduğunu belirtti. 

Bölgede son yüzyıl içerisinde, 3-3.9 büyüklüğünde 36 adet, 4-4.9 büyüklüğünde 16 adet ve 5-5.9 büyüklüğünde 3 adet olmak üzere 55 deprem kaydının olduğuna dikkat çeken Iııan. şu değerlendirmeyi yaptı: "Deprem sırasında gevşek...