07 / 05 / 2024

senet mağduriyetleri

senet mağduriyetleri

İmzaladıkları senetler nedeniyle büyük mağduriyetler yaşayan tüketicileri koruyacak yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Peki bu düzenleme nasıl olacak ?

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? Kiracı sorununda son nokta! 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahiplerinin mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Peki kiracı sorunu nasıl çözülür? Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Turkcell’den gündeme bomba gibi düşecek kampanya! Bu kampanya aklınızı başınızdan alacak!

Yıllardır telekomünikasyon sektöründe hizmet veren ve bulunduğu pazarda ciddi bir paya sahip olan Turkcell, insanların ekonomik kriz ve yükselen enflasyon karşısında yaşadıkları mağduriyetleri bir nebze olsun giderebilmek adına yeni bir kampanya düzenlediğini duyurdu.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Yüksek kira artışlarının sebeplerinin araştırılarak yaşanan mağduriyetleri giderecek önlemler alınması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ev sahipleri dikkat! Tahliye için hangi yolları tercih etmelisiniz?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde kira sözleşmesinin yazılı olması mağduriyetleri engeller. Kiralanan taşınmazın tahliyesi ise her istenilen durumda başvurulacak bir yol değildir. Peki tahliye işlemleri hangi durumlarda yapılır?

Zülfü Demirbağ'dan Elazığ'daki depremzedeler için tepki çeken açıklama!

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeli haber!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile kentsel dönüşüm mağduriyetleri önlenecek.

İstanbullu kentsel dönüşüm, deprem ve konut mağduriyetleri konusunda karamsar!

Türk Emlak Haber Ajansı tarafından sosyal medyada gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre İstanbullu gerek deprem gerekse konut mağduriyeti konusunda oldukça karamsar düşüncelere sahip...

senet mağduriyetleri Haberi

senet mağduriyetleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hem piyasaların hem de tüketicilerin korumak amacıyla senetlerle ilgili yeni bir düzenleme hayata geçiriyor. Bakanlık, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun bono ve emre yazılı senetlerle ilgili 776'ncı maddesinde bir değişiklik çalışması başlattı.


TESPİT KOLAYLAŞACAK

Bakanlığın hazırladığı taslak düzenleme ile bono veya emre yazılı senetlerin şekli unsurları arasına düzenleyen gerçek kişi ise TC kimlik numarası, tüzel kişi ise varsa Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) numarasının eklenmesi öngörülüyor. Böylece bono veya emre yazılı senedi düzenleyenin benzer isimli veya unvanlı kişilerden ayırt edilebilmesi sağlanarak, net bir şekilde tespit edilebilmesi ve düzenleyene karşı yapılacak başvurularda doğru kişiye husumet yöneltilmesi hedefleniyor. Böylece MERNİS ve MERSİS kayıtlarından düzenleyenin adres ve iletişim bilgilerine de ulaşılabilecek.


YARGI YOLU AÇILACAK

Piyasayı da rahatlatacak düzenleme çerçevesinde hem vatandaşı hem...