04 / 05 / 2024

seramik sektörü 2013 değerlendirmesi

seramik sektörü 2013 değerlendirmesi

Dünyanın dördüncü en büyük ihraçatcısı Türkiye seramik sektörünün performansını geçen yıl olduğu gibi 2014'te de büyük oranda inşaatın seyri belirleyecek. İnşaat büyürse seramik de büyüyecek...

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Handan Derya Ercan: Seramik sektörü teşviki hak ediyor!

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Yeşilköy CNR EXPO'da başlayan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'nda Türkiye'nin seramik sektöründeki yerini anlattı.

İnşaattaki büyüme seramik sektörünü etkilemiyor!

Hitit Seramik, seramik zemin kaplamaları sektörüne ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Firma, "İnşaat sektöründeki sayısal büyüme, aynı oranda seramik zemin kaplaması kullanımını artırmamaktadır'' dedi.

Seramik sektörünün 2023 hedefi 3,5 milyar dolar!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, "Türk seramik sektörü olarak 2023 yılı ihracat hedefimizi 3,5 milyar dolar olarak belirledik" dedi.

Türkiye seramik sektöründe dünyanın en büyükleri arasında!

Bu yıl 28. kez düzenlenen Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı - UNICERA öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Seramik Federasyonu (TSF), seramik sektöründe Dünya sıralamasında Türkiye’nin konumunu açıkladı.

Seramik sektörü bu yıl yüzde 7 oranında büyüyecek!

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner, 8. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA öncesi düzenlenen basın toplantısında, seramik sektörü için bu yıl büyüme tahminlerinin yüzde 7 olduğunu söyledi.

Porselen karo seramik sektörünün üst segment ürünü!

Türkiye Seramik Federasyonu ve SERKAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner Tüyap Palas’ta düzenlenen basın toplantısında seramik sektörünün gelişimini değerlendirdi.

Mobilya sektörü ihracatta 3 milyar doları aşacak!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 11’inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “TÜİK rakamlarına göre sektör 2013 yılında 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye seramik sektöründe AB'ye girdi!

Türkiye, vitrifiye & seramik sektöründe Avrupa'nın üretim merkezi konumunda iken; bugün Türkiye'de seramik karolarda 400 milyon metrekare, sağlık gereçlerinde 21 milyon adet ve refrakterde ise 1 milyon ton üretim yapılıyor.

Türkiye seramik sektöründe AB'ye girdi!

Türkiye, seramik sektöründe Avrupa’nın üretim merkezi konumunda iken; bugün Türkiye’de seramik karolarda 400 milyon metrekare, sağlık gereçlerinde 21 milyon adet ve refrakterde ise 1 milyon ton üretim yapılıyor.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrarsızlık seramik sektörünü vurdu!

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ( UTSO ) Başkanı Mustafa Kuvvet, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki savaş ve çatışma ortamının, Türk seramik sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.

Fikri Işık: Krediler inşaat sektörüne aktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2006 - 2013 döneminde inşaat sektörünün toplam banka kredilerindeki oranının yüzde 6,2'den yüzde 12,3' e çıktığını belirtti...

seramik sektörü 2013 değerlendirmesi Haberi

seramik sektörü 2013 değerlendirmesi



Dünyanın dördüncü en büyük ihraçatcısı Türkiye seramik sektörünün performansını geçen yıl olduğu gibi 2014'te de büyük oranda inşaatın seyri belirleyecek. İhracatta ise Avrupa'daki sıkıntılar nedeniyle Rusya ve Orta Asya gibi yeni pazar arayışları öne çıkacak. 


Türkiye seramik sektörünün 2001 yılında başlayan büyüme trendi, son yıllarda ihracat pazarlarında yaşanan durgunluğa rağmen devam ediyor. Öyle ki aradan geçen 10-12 yıllık süreçte yüzde 100'ün üzerinde büyüyen sektör, seramik kaplama malzemeleri imalatında dünya 9'unculuğuna, ihracatında ise Çin, İtalya ve İspanya'dan sonra 4. konum yükseldi. Türkiye seramik sektörü dünya üretiminin yüzde 3'ünü dünya ihracatının da yüzde 5'ini gerçekleştiriyor. Türkiye aynı zaman son yıllarda çok büyük talep gören ve çok hızlı büyümekte olan seramik sağlık gereçlerinde Avrupa'nın en büyük üretici ve ihracatçı ülkesi konumunda bulunuyor. 


İHRACAT DURDU,...