03 / 05 / 2024

Seramik sektörüAhmet Tahsin Yamaner

Seramik sektörüAhmet Tahsin Yamaner

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner, 8. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA öncesi düzenlenen basın toplantısında, seramik sektörü için bu yıl büyüme tahminlerinin yüzde 7 olduğunu söyledi.

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, özel sektör çalışanlarının zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek! Sektörü neler bekliyor?

Özak Global Holding Başkanı Ahmet Akbalık, konut fiyatlarında yaşanan artışın süreceğine dikkat çekti. Akbalık, her sene en az 700 bin konut üretilmesinin gerekli olduğuna vurgu yaparak sektörü değerlendirdi...

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Ofis sektöründe trendler sil baştan değişiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü, koronavirüs salgınıyla değişen ofis sektörünü ve Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur'un konuyla ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün 'İş hayatında “olasılıklar dünyası”nın kapısı aralandı' başlıklı yazısı...

Bayser Seramik Yapı Ürünleri İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayser Seramik Yapı Ürünleri İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Bayram tarafından kuruldu.

Çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüdü!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2020 yılı verilerine göre; çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüme kaydetti. 

Ahmet Dördüncü: AVM sektörü salgından çok kötü etkilendi!

Vodafone CEO Club toplantısına katılan Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, pandeminin gayrimenkul ve AVM sektörüne ilişkin etkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs konut sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Peki sektör salgından nasıl etkilenecek? Konut satışları artacak mı? Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu....

Çimento sektörü 800 milyar dolarlık ihracat hedefliyor! 

100'üncüsü düzenlenen INTERCEM Konfereansı mento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) işbirliğiyle düzenlenen INTERCEM Konferansı 34 ülkeden 400 sektör temsilcisini bir araya getiriyor.

İnşaat sektöründe demir krizi!

İnşaat sektörünü değerlendiren Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Habip Ahmet Şahin, Malatya’nın konuta doymuş bir kent olmadığını vurgulayarak, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seramik sektörüAhmet Tahsin Yamaner Haberi

Seramik sektörüAhmet Tahsin Yamaner

Yamaner, federasyon tarafından 28. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA öncesi düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin dünya üzerinde kaplama malzemelerinde sekizinci, seramik sağlık gereçlerinde ise dördüncü en büyük üretici ülke olduğunu dile getirdi.


Seramik kaplama malzemelerinde iç pazarda 230 milyon, dış pazarda 77,2 milyon metrekare satış gerçekleştirildiğini aktaran Yamaner, seramik sağlık gereçlerinde ise iç pazara 11 milyon, dış pazara 8 milyon adetlik satış yapıldığını ifade etti.


Yamaner, seramik sektörünün 2015 yılında iç pazar destekli geliştiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


"Küresel pazarlarda olan daralma nedeniyle 2015'te kaplama malzemeleri ihracatımız, aralık sonu itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre miktar olarak yüzde 8,90, tutar olarak yüzde 16,37 azaldı. Seramik sağlık gereçleri ihracatımız da aynı dönemde miktar olarak yüzde 2,67, tutar dolar olarak yüzde 10,66 azaldı....