02 / 05 / 2024

Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği

Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Özinönü,3.köprünün ihtiyacının 60 katı kadar çimento ihraç edeceklerini söyledi...

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

Yabancıya konut satışının sakıncaları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

İYİ Parti’nin yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Hidden Village Turizm Otelcilik Seramik Ve Reklamcılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hidden Village Turizm Otelcilik Seramik Ve Reklamcılık Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Abdullah Kılıç, İbrahim Coşar ve Kemal Ozan Halat ortaklığında kuruldu.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

ÇCSİB, 2020 yılı ihracat şampiyonlarını açıkladı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, (ÇCSİB) “2020 Yılı İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni” düzenlendi.

Çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüdü!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2020 yılı verilerine göre; çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüme kaydetti. 

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

ÇCSİB, 2019 yılı ihracat şampiyonlarını açıkladı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, (ÇCSİB) “2019 Yılı İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni” düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği: Kapalı Maraş, KKTC'ye aittir! 

TBB, Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı'nın sonuç bildirisini yayınladı. Bildirgede, "Kapalı Maraş Gazimağusa kentinin bir parçası olan yerleşim yeridir. Burada egemenlik ve toprak KKTC'ye aittir" denildi... 

Çimento ihracatın gizli şampiyonu oldu!

ÇCSİB tarafından hazırlanan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporu açıklandı. Verilere göre, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu.

Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Haberi

Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Özinönü, son yıllarda çimento sektörüne büyük ölçekte yatırım yapan ve kendi gereksinimlerinin üzerinde bir üretim potansiyeline ulaşan İran’ın ihracatçısına sağladığı kur avantajı ile doğu bölgesinde kendilerine ciddi rakip olduğunu belirterek, “Ülkemizin bu bölgesi İran’ın pazarı haline gelmeye  başlamıştır. İran’ın döviz kuru üzerindeki uluslararası rekabet kurallarına aykırı haksız uygulamalarının görülüp önlem alınması gerekmektedir” dedi.


Türk çimento sektörünün üretimde Avrupa birincisi, ihracatta da pazardan aldıkları yüzde 12.5 pay ile dünya birincisi olduğu bilgisini veren Özinönü, “Türk seramik sektörü kalite ve verimlilik açısından İtalya ve İspanya ile birlikte ilk 3 içinde yer almaktadır” dedi. Özinönü çimento, cam ve seramik sektörünün Türkiye’nin dış ticaret açığı vermeyen ender sektörleri olduğunu aktardı.


Milliyet...