05 / 07 / 2024

serdivan adapazarı ovası

serdivan adapazarı ovası

Bir zamanlar geniş tarım alanlarına sahip olan Serdivan’da 1 karış tarım toprağı kalmadı. Serdivan'da da tarımsal faaliyetler artık neredeyse bitmiş durumda.

Adapazarı Belediyesi ticaret ve konut imarlı 3 arsa satacak!

Adapazarı Belediye Başkanlığı, Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde yer alan üç adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Adapazarı Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayıs'ta açılacak!

Adapazarı Belediyesi’nin arsa karşılığı ortak olduğu Serdivan Arabacıalanı’nda yapılan Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayıs’ta hizmete açılıyor.

Adapazarı Agora AVM ne zaman açılacak?

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz Serdivan’da yapımı devam eden Agora AVM inşaat alanını gezerek ODAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral’dan bilgi aldı.

Adapazarı Agora AVM 14 Mayıs'ta açılıyor!

Adapazarı Belediyesi'nin arsa karşılığı ortak olduğu Serdivan Arabacıalanı'nda yapılan Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayıs'ta hizmete açılıyor. 60 bin metrekare kapalı alam kapsayan alışveriş merkezinde 102 dükkân bulunuyor.

Adapazarı Meclisi'nde imar planı itirazları görüşüldü!

Adapazarı Belediyesi Olağanüstü meclis toplantısı Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın başkanlığında yapıldı.Gökdemir, geçen mecliste komisyona yollanan maddenin komisyon üyeleri tarafından gece gündüz çalışılarak incelendiğini belitti.

Sakarya Serdivan'a 2.5 milyon TL'lik içmesuyu yatırımı!

Serdivan Esentepe Bölgesi'ndeki mahalleleri ilgilendiren içmesuyu projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği açıklayan Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 2,5 Milyon TL'lik yatırımla 13 Mahallemize daha bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştırıyoruz” dedi.

Adapazarı-Haydarpaşa seferleri yarın başlıyor!

2 yıl önce seferlerine ara verilen Adapazarı-İstanbul ekspresinin boşluğunu doldurmak için çalışacak olan banliyö sistemi yarın faaliyete geçiyor. 06.30’da Arifiye’den hareket edecek banliyö treni 07.01’de İzmit’te olacak.

Adapazarı- İstanbul Ekspres treni geri dönüyor!

Adapazarı - İstanbul Ekspres treni geri dönüyor. Adapazarı- İstanbul Ekspres trenleri, 31 Aralık 2014 tarihinde test sürüşlerine, 05 Ocak 2015 tarihinde de normal seferlerine başlıyor.

KOP Konya Ovası'nı kurtaracak!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Konya Ovası Projesi (KOP) tamamlandığında, ekonomiye 2,57 milyar dolar katkı sağlayacağını belirtti.

Zeki Toçoğlu: İstanbul Adapazarı trenlerinin merkeze gelmesine karşı değiliz!

Haydarpaşa Adapazarı Bölgesel Trenleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Biz her zaman ifade ediyoruz, İstanbul-Adapazarı arasında işleyen trenlerin merkeze gelmesine karşı değiliz, dedi.

Adapazarı Söğütlü yol çalışmaları devam ediyor!

Adapazarı Söğütlü yol çalışmaları devam ediyor. Yenikent-Söğütlü arasında yapılması planlanan duble yol AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ün isteğiyle kaydırılıyor. Söğütlü ilçesi bu değişikliğe isyan ediyor.

Adapazarı'nda binalara 3 kat izni çıktı!

20 Şubat ta izin verilecek Adapazan Belediye Meclisi'nde 1 ilave madde olmak üzere 8 madde görüşüldü. Adapazarı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Adapazarı Evrenköy'de kentsel dönüşüm!

Adapazarı'nın deprem riski az, ancak yeni yapılacak otoyol nedeniyle rantı artacak bölgelerinden Evrenköy'de kentsel dönüşüm huzursuzluğu yaşanıyor. Projeyle ilgili bilgilendirilen köy halkı, mağdur olmak istemiyor

serdivan adapazarı ovası Haberi

serdivan adapazarı ovası

Ekonomi politikalarının konut sektörü üzerine kurulması nedeniyle tarımsal alanlar bir bir yok oluyor. Sakarya'nın en gözde semtlerinden biri olan Serpan'da da tarımsal faaliyetler artık neredeyse bitmiş durumda.

FOTOĞRAFLARIN DİLİ

Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılının hemen başında basına servis ettiği kar manzaraları bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Fotoğraflar, Serpan'da hiç tarım alanının kalmadığını ortaya koydu.

MANZARA NİYETİNE

Sakarya  Büyükşehir  Belediyesi 2016  yılının   2.günü  çekip   ajanslara  gönderdiği Serpan manzaralarında hemen hemen her köşenin konutlarla çevrildiği görüldü. Yeni yapılan konutların Serpan'ın yüksek kesimlerine kadar uzanması ise ilçeye adeta betondan bir tepe görümü kazandırdı.

KONUT DAĞLARI

Fotoğraflarda Adapazarı Ovası'nda konut dağlarının yükseldiği ve tarımsal alanların ise gözden kaybolduğu dikkatlerden kaçmadı. Artan Nüfus nedeniyle Serpan'da konut projelerinin 2016'da hızla devam etmesi beklentisi var.

YEŞİL ALAN ANLAYIŞI

Sakarya'da yeşil alanların park...