22 / 05 / 2024

serdivan beşkköprü imar planı

serdivan beşkköprü imar planı

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığını belirtti.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1935 yılında İzmir'in 5 senelik imar planı hazırlanmış!

1935 yılına ait İzmir'in 5 senelik imar planı açıklanmış. Şehrin imarı ve diğer ihtiyaçları için belediyelerce beş senelik bir imar planı hazırlanmış.

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Beğendik Köprüsü bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı Beğendik Köprüsü bugün hizmete açılıyor...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü yarın törenle hizmete açılıyor.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Beşiktaş Yıldız 511 ada 9 parsel imar planı tadilatı askıda!

Beşiktaş İlçesi, Yıldız Mahallesi, 511 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı 6 Ocak 2020 tarihinde askıda...

Batman İkiköprü'ye imar şartı!

Batman İkiköprü belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, nüfusu artan belde de biriken sorunları aşacaklarını söyledi. Karabulut, ''Yüzde 50 hibe destekli imar çalışmalarını gerçekleştirirsek, altyapı ağırlıklı projelerimizi hayata geçireceğiz'' dedi.

Beşiktaş Türkali Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Beşiktaş İlçesi, Türkali Mahallesi, 313 ada, 19 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

serdivan beşkköprü imar planı Haberi

serdivan beşkköprü imar planı

Serpan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü’de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi.

İmar planlarında ayrıca koruma altında olan Jüstinyen Köprüsü ile ilgili gerekli düzenlemelerin de yer aldığı belirtilirken, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın seçim çalışmalarında açıkladığı Justinianus Vadisi Çevre Düzenlemesi projesi için de ilk adım tamamlanmış oldu.

Esentepe ile ilgili imar planlarında ise; mahallenin Sapanca Gölü koruma havzası içinde kalması sebebi ile imar planlarının bu husus çerçevesinde hazırlandığı ve bölgede herhangi bir kat artırımının yapılmadığı ifade edilerek sadece emsal değerin yüzde 20 den yüzde 30’a çıkartıldığı belirtildi.

Vatandaşların 19 Mayıs 2015 Salı gününe kadar İmar Müdürlüğü ilan panosunda askıda kalacak...