04 / 05 / 2024

şerefiye bedel hesaplaması

şerefiye bedel hesaplaması

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Sistem sayım programı nedir?

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?

Aynı anagayrimenkulde yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en önemli sebeplerinden birisi de ''şerefite bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?

İmar barışı bedel hesaplaması değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı uygulaması kapsamında değişikliğe gitti. Buna göre, ruhsatlı alanlarda sadece kaçak olan bölüm için bedel ödenecek.

TOKİ Van Şerefiye 2+1 kura sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye 2+1 kura sonuçları açıklandı. Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede kura çekilişi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklandı.

Van Şerefiye TOKİ kura sonuçları 2016!

Van Şerefiye TOKİ kura sonuçları 2016 bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Şehit yakını ve engelli 2+1 ile 3+1'lerin kura çekilişinin yapıldığı projede sözleşme süreci 14 Haziran'a kadar devam ediyor.

2016 TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları!

2016 TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Projede sözleşmeler Türkiye Halk Bankası A.Ş Van Merkez Şubesin'de imzalanacak.

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede 425 adet konut satışta.

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları normal 2+1'ler için kura çekilişi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede sözleşme dönemi 14 Haziran'a kadar devam ediyor.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli daireler ile 3+1'lerin kura açıklandı.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekilişi normal 2+1 daireler için bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'ler için açıklandı. Aksaklık yüzünden normal 2+1 dairelerin kura çekilişi bugüne ertelenmişti.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede normal 2+1 dairelerin kura çekilişi aksaklıktan dolayı ertelenmişti. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016 sona kalan 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projede sözleşme imzalama dönemi devam ediyor.

Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kura sonuçlarının açıklandığı projede standart 2+1 dairelerin kura çekilişi ertelendi. Peki Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede sözleşme imzalama tarihi 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

şerefiye bedel hesaplaması Haberi

şerefiye bedel hesaplaması

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?


Şerefiye aynı proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak karşımıza çıkıyor.  Aynı proje çatısı altında inşa edilen gayrimenkullerin arz ve talep unsurları açısından eşit olmasının imkânı olmuyor. 


Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye kriterleri nelerdir?


1) Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı:


- Konut adedi


- Toplu konutun yapılacağı bölge


- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi


- Toplu konut alanının toplam parsel adedi


- Totalde toplanması talep edilen bedel


2) Parsellerin kaydı


- Parsel adı


- Parsel metrekaresi


- Parselde yapılacak blok adedi


-Bloklara ait Bilgi Kaydı


- Bloğun bulunduğu Parsel


- Blok Adı


- Blokta daire sayısı


- Blokta arsa sahibine ait daire varsa adedi


- Blokta katta daire sayısı


- Blok...