18 / 05 / 2024

şerefiye bedelinin ödeme zamanı

şerefiye bedelinin ödeme zamanı

Şerefiye bedelini hem yapı kooperatiflerinin hemde daire satışında, daireyi satın alacak olan kişinin ödemesi gerekiyor. Peki, taraflar arasında ödenmesi gereken şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

Huzurlu Marmara Evleri ödeme koşulları!

Huzurlu Marmara Evleri ödeme koşulları kapsamında peşinat vermeden konut bedelinin tamamı için kredi kullanarak ödemeler yapılıyor...

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Etimesgut Sofa Loca ödeme planı!

Etimesgut Sofa Loca ödeme planı çerçevesinde banka kredisi ile daire bedelinin yüzde 75'ine kadar taksit yapılıyor. Projede 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon daireler yer alıyor.

Kira elden ödeme limiti!

İşyeri ve mesken kiralamalarında, kira bedelinin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Ancak meskenlerde belirli limitin altında gelir elde edenler, kirayı elden ödeyebiliyor. Peki, kira elden ödeme limiti ne kadar?

Kağıthane Nef Points 06 ödeme!

Konutların teslimlerin 36 ay sonra başlanması planlana Kağıthane Nef Points 06 ödeme planı kapsamında konut tutarının yüzde 3'lük kısmı peşinat olarak veriliyor. Geri kalan konut bedelinin ödemesi 4 ara ödeme ile gerçekleşiyor...

Sistem sayım programı nedir?

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Şerefiye bedelinin tespiti!

Şerefiye bedeli, anagayrimenkul aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti nasıl yapılır?

Esenyurt N City ödeme planı!

Esenyurt N City ödeme planı kapsamında öncelikle konut bedelinin yüzde 25'lik kısmı peşinat olarak ödeniyor. Proje kapsamında sonrasında ise kalan kısım banka kredisi kullanılarak vadelendiriliyor

Quasar İstanbul ödeme bilgisi!

Quasar İstanbul ödeme bilgisi kapsamında konut bedelinin yüzde 25'i peşin olarak ödeniyor, kalan bedel ise banka kredisi kullanılarak 120 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Mecidiyeköy Quasar İstanbul'da konut teslimleri 2015'de yapılacak...

Adalife Maltepe ödeme planı!

Adalife Maltepe ödeme planı kapsamında konut bedelinin yüzde 75 tutarına kadar banka kredisi çekilerek, taksitli ödemeler yapılıyor. Adalife Evleri Maltepe'de daireler 2013 Nisan ayında teslim edildi..

şerefiye bedelinin ödeme zamanı Haberi

şerefiye bedelinin ödeme zamanı

Şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Şerefiye bedeli daierelerin birbirinden farklı yapılması üzerine yapı kooperatifleri tarafından ödenmesi gereken bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel anagayrimenkul inşaatlarının eşit olmayan şartlarda yapılması ile daha iyi yerlerdeki alanlarla yapılmasında diğerlerinin arasında hak geçmemesi için ödenen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. 


Şerefiye bedelleri Teknil kurul tarafından belirleniyor. Teknik kurul tarafından belirlenen şerefiye bedelleri değerlendirmelere uygun olmak şartı ile ortaklar tarafından ödenmesi gerekiyor. 


Anagayrimenkulün inşatının bitmiş olması ile dairelerin datışlarında, daire ücretine ek olarak şerefiye bedeli talep edilebiliyor. Şerefiye bedelini cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler etkiliyor.


Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığının...