13 / 05 / 2024

şerefiye değerinin hesabı

şerefiye değerinin hesabı

Daire bedellerinin belirlenmesindeki faktörlerden biri de şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye değeri nedir? Şerefiye değeri nasıl hesaplanır? İşte sorularınızın yanıtı ve ayrıntıları...

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Doların yıl sonunda göreceği rakam! 19 değil 21 değil o rakamı görecek! Acele edin, hemen siz de bakın!

Dolar ve altında hareketlilik devam ederken; yatırım yapan vatandaşlar yıl sonunda doların değerinin ne olacağını merak ediyor. İşte doların yıl sonunda göreceği rakam...

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.

İstanbul’un en değerli 10 ilçesi belli oldu! Zirve Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy’ün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, hangi bölgelerin değerinin yükseldiği, hangi bölgelerin en yüksek değerlere sahip olduğu belli oldu. İşte o ilçeler...

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Paranızı yatırmadan önce bir kez daha düşünün! İşte değeri en çok artacak kriptolar...

Zaman içinde katlanarak büyümesi öngörülen kripto paralar fazlaca araştırılıyor. Peki zaman içinde değerinin katlanması öngörülen kripto paralar hangileri? İşte ayrıntılar...

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Bitcoin'de büyük düşüş tahmini! 30 bin dolara inecek

Bitcoin yatırımcılarına kritik haber kripto borsaı BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes'ten geldi. Hayes Bitcoin'in teknoloji hisseleriyle rekor seviyeye ulaştığını belirterek bu durumun kripto paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebileceğini söyledi.

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

şerefiye değerinin hesabı Haberi

şerefiye değerinin hesabı

Şerefiye değeri nedir?

Sistem sayım programı ile hesaplanan şerefiye değer, aynı çatı altında bulunan ve yine aynı özelliklere sahip olan dairelerin fiyatlarının farklı olarak hesaplanmasında kullanılan program olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip dairelerin fiyatlarının farklı olmasının nedeni ise şerefiye değeri ile açıklanıyor. Peki şerefiye değeri nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye değeri

Şerefiye değeri, aynı çatı altında bulunan veya bir site içinde yer alan aynı özelliklere sahip dairelerin bazı kriterler göz önüne alınarak oluşturduğu fiyat farkına deniyor. Şerefiye değeri için baz alınan kriterler; Manzara; Cephe; Yön; Ulaşım; Kat durumu; Bahçe durumu; Açıklık; Kat irtifası; Gün ışığı olarak sıralanıyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, şerefiye değeri sistem sayım programı ile hesaplanıyor. Bu programa bazı verilerin girilmesi ile sonuç ortaya çıkıyor. Söz konusu gerekli veriler aşağıda...