25 / 07 / 2024

Şerefiye hesabı ne demektir

Şerefiye hesabı ne demektir

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Şerefiye hesabı nedir?

İş yerlerinde de uygulanan ancak genellikle yapıdaki aynı tip dairelerde fiyat farkı olarak karşımıza çıkan şerefiye hesabı nedir? Şerefiye hesabı nasıl ve neden yapılıyor?

Finansal özgürlük rakamı nedir? Sizin özgürlük rakamınız ne? İşte hesabı

Birçok kişinin amacı finansal özgürlüğünü elde ederek, maddi bağımsızlığını kazanmak. Peki bir kişinin kendisini zengin ve mali açısından güvende hissetmesi için parası olmalı. Ekonomist Mert Başaran finansal özgürlük rakamının ne kadar olması gerektiğini hesapladı.

Tebernüş Kireçci: Kazım Taşkent ne kadar haklıymış...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 1970'li yıllarda Şeker Fabrikaları'nın ve Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in politikacılarla ilgili yorumlarını kaleme alarak ''Ne kadar haklıymış'' dedi. İşte o paylaşım...

Mağdur ev sahibi 'Hangi kiracılara ev verilmez' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Mağdur ev sahibi Hakan Kara da sosyal medya hesabı üzerinden hangi kiracılara ev verilmez diye sordu. Bakın ne yanıtlar geldi...

4.4'lük Muğla Marmaris depremi ne söylüyor? Ünlü profesörden yeni açıklama geldi!

Profesör Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden 4.4'lük Muğla Marmaris depremi ile ilgili bir paylaşım yaptı. Peki 4.4'lük Muğla Marmaris depremi ne söylüyor? 

Ocakta 10 bin TL'lik altın, dolar, euro ve gümüş şimdi ne kadar kazandırdı? İslam Memiş hesapladı! Doları olanlar uyanın

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesabından yatırımcılar için önemli bir hesaplama yaptı. Memiş, 1 Ocak'ta 10 bin lira değerinde altın, dolar, euro ve gümüş alan yatırımcıların şu anda ne kadar kazandıklarını açıkladı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ne ucuz? Ne pahalı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın 'Ne ucuz? Ne pahalı?' açıklamasına yer verdi. İşte Tebernüş Kireçci'nin o paylaşımı... 

Emeklilerin hesabına maaşa ek tam bu kadar yatıyor! Hemen başvuranın hesabına geçecek: İş Bankası promosyon ne kadar? 

Bankalar, Haziran ayına girilmesiyle beraber nakit promosyon kampanyalarını güncelledi. Peki İş Bankası promosyon ne kadar?  İşte İş Bankası promosyon Haziran 2024! 

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin. Kabul etmezse dönün gidin" dedi

Asgari ücrette yeni zam hesabı: Yüzde 50 zamla 25 bin 803 TL olacak! Milyonlarca kişiye ara zam şoku!

Asgari ücret zammı doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak özel sektör ve işverenlerin cebini etkiliyor. Peki asgari ücrete Ocak zammı ne kadar olacak? İşte o son dakika hesabı...

Emekliler hemen başvurursanız hesabınıza 18 bin TL yatıyor! Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar? YKB emekli promosyon!

Özel bankalarda da promosyon yarışı hızlandı. Emekli maaş promosyonlarında en çok merak edilen banka Yapı Kredi oluyor. Peki Yapı Kredi promosyon ne kadar? YKB emekli promosyon son dakika!  

Kira vergisi yüzde 50'den fazla artacak: Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak!

Ev sahiplerine yeni vergilerin getirilmesi ve kira vergisinin yüzde 50'den fazla artırılması gündeme geldi. UNS Haber Medya Genel Koordinatörü Osman Ünsal,  X sosyal medya hesabından "Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Şerefiye hesabı ne demektir Haberi

Şerefiye hesabı ne demektir

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Tek çatı altında yer alan konutların satış değerlerinin  birbirinden farklı olmasının nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye, manzara, yön ve cephe farkı gibi değişikliklerden meydana gelen değer farkını ifade ediyor. Şerefiyenin farklı olması siteye,binaya ya  da projelere göre farklılık gösteriyor.

Şerefiye kriterleri şu şekilde sırayabiliriz: manzara,cephe,yön, ulaşım,kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası,gün ışığı, daire metrekaresi gibi..

Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payının ne kadar olacağı ile ilgili hesaplamalar, Sistem Sayim programı ile yapılıyor. Sistem sayim programına daire ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda, şerefiye payının ücreti ile ilgili sonuca ulaşılabiliyor.

Sistem Sayim programına girilmesi gereken veriler arasında; Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı,parsellerin kaydı,bloklara ait bilgi kaydı,blokta bulunan yönlere ait veri kaydı bulunuyor.

Şerefiye hesaplaması örneği

1. Toplu konutta tüm...