05 / 05 / 2024

şerefiye payı hesabı

şerefiye payı hesabı

Şerefiye payı, bilindiği üzere aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip daireler arasındaki fiyat farkını ifade ediyor. Peki buna göre şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Avrasya GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Avrasya GYO'nun 7 milyon 250 bin 814,12 TL faaliyet karının Olağanüstü Yedekler hesabına kaydedilmesine ve bu nedenle kar payı dağıtılmamasına ilişkin teklifi müzakere edildi.

Avrasya GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Avrasya GYO, 51 milyon 379 bin 852,20 TL'lik dönem kârından 7 milyon 250 bin 814,12 TL faaliyet karının Olağanüstü Yedekler hesabına kaydedilmesine ve bu nedenle kar payı dağıtılmamasına karar verildi. 

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Arsa payı nedir?

Arsa payı nedir? Arsa payı hesabı nasıl yapılır? Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Yasemin Özdoğru yazdı...

Avrasya GYO'dan kar payı dağıtma kararı!

Avrasya GYO dönem karından kalan 3.900.576,49 TL'yi Olağanüstü Yedekler hesabına kaydedilmesi ve kar payı dağıtılmamasına ilişkin teklifi onayladı.

Mirasta tasarruf edilebilir kısmın hesabı!

Mirasbırakan, sahip olduğu malların bir kısmı ya da tümü üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. Peki, saklı pay olması halinde mirasta tasarruf edilebilir kısmın hesabı nasıl yapılır?

Mirasta saklı pay hesabı nedir?

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabilir. Peki, mirasta saklı pay hesabı nedir?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Müteahhitler alıcının arsa payını düşük tutuyor!

Arsa payı hesabına dikkat etmeyen gayrimenkul alıcısı, uyanık müteahhittin ekmeğine yağ sürüyor. Müteahhitler alıcının arsa payını düşük, kendine ayırdığı gayrimenkulün arsa payını ise yüksek tutuyor.

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenleme ortaklık payı, vatandaşların ulaşım, dinlenme, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak için uygun görülen yerler kamu yetkisi kullanılarak, özel mülkiyet sahiplerinden alınabiliyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Şerefiye payı Teknik heyet tarafından belirlenen bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Teknik heyeti belirlediği bu ücret nasıl belirlenir? Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

şerefiye payı hesabı Haberi

şerefiye payı hesabı

Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payı, bilindiği üzere daireler arasındaki fiyat farkına neden olan pay olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye payı nasıl hesaplanır sorusunun yanıtını vermeden önce, şerefiye payına ilişkin detaylı tanımlama yaparak "Şerefiye payı nedir?" sorusunu yanıtlayalım.


Şerefiye payı

Şerefiye payı, aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip dairelerin ya da işyerlerinin  manzara, yön ve cephe farkı gibi değişikliklerden dolayı meydana gelen değer farkını ifade ediyor.


Bu tanımlamadan da anlaşılacağı üzere, şerefiye payını dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler belirliyor. Peki bu özellikler doğrultusunda asıl sorumuz olan "Şerefiye payı nasıl hesaplanır?" ı yanıtlayalım.


Şerefiye payı hesabı

Şerefiye payının hesaplanması için, "Sistem Sayım" programı kullanılıyor. Bu programa gerekli veriler girilerek, en doğru...