29 / 04 / 2024

şerefiye tespiti kriterleri nelerdir

şerefiye tespiti kriterleri nelerdir

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 442 sayılı Köy Kanununa 7 Ek Madde Eklenmesi Hakkında 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili hususları düzenliyor. Peki, köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak riskli yapıların tespiti hizmetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü 2015 yılı birim fiyat listesinde yer alıyor. İşte riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015...

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

Terekenin borca batık olduğunun tespiti davası!

Miras hukukuna göre kendisine borca batık tereke kalan mirasçı, ödeme imkanı olmadığını, terekesinin borca batık olduğunu ileri sürerek tespit davası açabiliyor. İşte terekenin borca batık olduğunun tespiti davası...

Konut kredisinde vergi kriterleri değişiyor!

Konut kredisinde vergi kriterleri değişiyor. Taşınmaz yatırımlarındaki artışın kontrol edilebilmesi amacıyla gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre gözden geçirilecek.

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış. Boğaziçi Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için bir toplantı düzenlenmiş. Projeler teknik ve mali yönden incelenecekmiş.

Kira artış oranı tespiti nasıl yapılır?

Kiracının ödemek ile yükümlü olduğu kira bedeline, kira döneminin yenilenmesi halinde yıllık zam uygulanıyor. Peki, kira artış oranı tespiti nasıl yapılır? Kira artış oranı tespiti davası ne zaman açılır?

AKAMDER Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

AKAMDER'e Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Akamder, Riskli Yapı Tespiti Lisans belgesi aldı!

Akamder ilklere devam ederek 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni aldı. Akamder olarak birçok yaraya parmak basarak, sorunlara çözüm getiren çalışmalarıyla Adana Kamuoyunda dikkat çeken Akamder başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

şerefiye tespiti kriterleri nelerdir Haberi

şerefiye tespiti kriterleri nelerdir

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Şerefiye tek çatı altında yer alan konutların satış fiyatlarının  birbirinden farklı olmasının nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Buradan da anlaşılacağı gibi Şerefiye, manzara, yön ve cephe farkı gibi değişikliklerden meydana gelen değer farkını ifade ediyor. 


Dairelerin değerlerinin farklı olmasına neden olan şerefiye kriterlerini şu şekilde sırayabiliriz:

-Cephe,

-Yön,

-Ulaşım

-Kat durumu,

-Bahçe durumu,

-Açıklık,

-Kat irtifası,

-Gün ışığı,

-Daire metrekaresi gibi.


Şerefiye bedelinin hesabı için ise ilk olarak bazı veriler toplanıyor.Parsel adı, parsel metrekare alanı ve parsellerde bulunan toplam blok adedi gibi parsele ilişkin bilgilerin kaydının tutulması gerekiyor ve parselden sonra bloklara ait bilgilerin kaydının tutulması gerekiyor. Bloğun bulunduğu parsel, blok adı, blokta bulunan toplam daire sayısı, arsa sahibine ait daire adedi, blokta yer alan her kattaki daire adedi,  blok ulaşım mesafesi metre olarak baz alınmalı, blok rakımı,...