17 / 05 / 2024

Sertifikası olmayan inşaat işçisi

Sertifikası olmayan inşaat işçisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, dün açıklanan İş Güvenli Paketi ile ilgili " 2017’den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek " dedi.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Londra'da inşaat işçileri iş başı yapabilecek!

Londra'da evde çalışmaları mümkün olmayan inşaat veya fabrika işçileri gibi çalışanlar, işbaşı yapacak.

İnşaat sektöründe kadınlara da yer var!

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon, inşaat sektörünün farklı alanlara yönelmeye izin veren ve şantiyeyle sınırlı olmayan bir alan olması bakımından, sanıldığı gibi, erkek egemen bir sektör olmadığını belirtiyor...

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

Atakule'nin inşaat fotoğrafları yukarıdan nasıl çekildi?

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi Atakule'nin inşaat fotoğrafları ortaya çıktı. Drone olmayan zamanda inşaat fotoğraflarının yukarıdan nasıl çekildiği ise merak konusu oldu.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

İstanbul’da yanında inşaat olmayan ev yok!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Tez, bugünkü yazısında inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tez, inşaat alışmalarının arttığını ifade etti.

Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliği taşıyan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

'Gayrimenkul sertifikası' için talep dönemi başlıyor!

Türkiye'de ilk kez TOKİ öncülüğünde Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikası için 29-30-31 Mart'ta talep toplanacak.

Sertifikası olmayan inşaat işçisi Haberi

Sertifikası olmayan inşaat işçisi

Bir dizi inceleme ve programlara katılmak üzere Konya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir restoranın girişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


Dün açıklanan İş Güvenli Paketi ile ilgili değerlendirmesi sorulan Güllüce,  kazaların olmaması için teknik çalışmaların yapıldığını söyledi.


Güllüce, ülke geliştikçe hukuk ve mevzuatta da değişiklik ihtiyacının doğduğunu vurgulayarak, "2017’den sonra sertifikası olmayan insan, çalıştırılmayacak. Mutlaka bir kurs almış, bir eğitimden geçmiş, iş güvenliği eğitimi almış, meslek yeterliliği olma sertifikası almış olacak. 2017 yılına kadar da yüzbinlerce insanın eğitimi yaptırılacak" dedi. 


Çalışanların, hem iş güvenliği açısından hem yaptığı işin kalitesi bakımından vasıflarını geliştirecek çalışmaları daha da hızlandırdıklarını dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:


"Başlanmıştı zaten. Bunu daha hızlandırıyoruz. 2017'den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek. Hem iş güvenliği...