23 / 07 / 2024

sessiz binaların oluşturulması

sessiz binaların oluşturulması

TÜRKİYE genelinde tüm binalara insanların ruh sağlığının korunması ve huzurunun sağlanması amacıyla gürültü kriterleri getiren düzenlemede sona yaklaşıldı.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Ordu’da yıkılan binaların benzeri Samsun’da çıktı!

Ordu'da kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek inşa edilen 12 katlı 3 bloktan oluşan binaların yıkılmasından sonra benzer bir haber de Samsun'dan geldi.

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak!

Çok gelişmiş ve neredeyse sadece konut dokusu ile sanayi kenti olmuş mega şehirlerde; temiz enerji kullanan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa olan hasrete cevap arayan, hava alan dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak.

Yıldırım'da metruk binaların yıkımına öncelik verildi!

Güvenli ve daha yaşanabilir bir Yıldırım oluştururken metruk binaların yıkımına öncelik verdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırımlıların güvenliğini ve sağlığını korumak öncelikli vazifemiz" dedi.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Apartmanda yönetim oluşturulması için gerekenler!

Kanunen, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümü bulunan apartmanlarda yönetim oluşturulması mecburi oluyor. Apartman, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, apartmanda yönetim oluşturulması için gerekenler nelerdir?

Sarhoş binaların dönüşümü başladı!

Fethiye'nin Cumhuriyet Mahallesi dispanser sokaktaki Fethiye limanı manzarasında yer alan ve adı "sarhoş"a çıkan eğik vaziyetteki binalar yıkılmaya başlandı. Depreme dayanıklı olmayan bu binaların yenisinin yapılacağı belirtildi.

1976 yılında İstanbul'daki binaların yarısı gecekonduymuş!

1976 yılında nüfusu on bini aşan şehirlerde yapılan araştırmaya göre, gecekonduların tüm konutlara oranı yüzde 29'muş. Türkiye'de 800 bin gecekondu varmış ve sadece İstanbul'da ise binaların yarısını gecekondular oluşturuyormuş.

Reysaş GYO Çayırova depolama binalarının Ekspertiz Raporlarını yayınlandı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı bir açıklamaya göre Reysaş GYO Çayırova'daki depolama binalarının 2014 sonu Ekspertiz Raporlarını yayınlandı..

İMO Konya Şubesi'nden binaların deprem dayanıklılığı semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi üyelerine yönelik düzenlenen Ülkemizdeki Betonarme Binaların Deprem Performansı Konulu Eğitim Seminerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut konuşmacı olarak katıldı.

Yeşil çatılar binaların değerini artırıyor!

Yeşil çatılar, grileşen kent hayatında daha fazla oksijen sunarken, yalıtım gibi birçok avantajıyla binaların değerini de artırıyor. Son yıllara damgasını vuran ekolojik arayışlarla daha fazla gündeme gelen yeşil çatıların geçmişi antik çağlara kadar uzan

sessiz binaların oluşturulması Haberi

sessiz binaların oluşturulması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği Taslağı kurumların görüşüne açıldı. Düzenlemeyle binalara “gürültü kirliliğine” karşı yeni önlemler getiriliyor. 


Yönetmelik resmi ve özel her türlü yapı, bina, tesis, konut, hastane, okul gibi gürültüye hassas binalarda insanların maruz kaldığı komşuluk gürültülerinin, ısıtma, iklimlendirme, sıhhi tesisat sistemleri, asansör, merpen, çöp bacası gibi mekanik sistemlerin gürültüleriyle cihazlardan yayılan mekanik titreşimlerin kontrol altına alınmasına yönelik önlemlere ilişkin temel kuralları kapsıyor.


RUHSAT VE İZİN YOK

Buna göre binalardaki tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlardaki tüm malzemelerde “ses yalıtım” özelliğinin dikkate alınması gerekecek.


Yeni düzenlemelerle, binalarda ses yalıtımının sağlanabilmesi için artık bölgesel gürültü haritaları ve binanın bulunduğu çevre de dikkate alınacak, kullanılacak malzemeler mekanın fonksiyonuna uygun seçilecek. Bu açıdan tasarım firmalarını, malzeme...