05 / 05 / 2024

Setenay Metin kim

Setenay Metin kim

Son yıllarda inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiren Saray Halı’nın sahibi Necati Kurmel'in kızı Setenay Metin kimdir? Necati Kurmel'in hangi inşaat firmaları ile ortaklıkları bulunuyor?

Sem Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sem Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Ticaret Anonim Şirketi, Setenay Metin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 12 Ocak'ta Ataşehir, Atatürk Mahallesi, Vedat Günyol Caddesi'nde kuruldu.

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümlerine kısmi yapı kullanma izni düzenlenebiliyor Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir? Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Metin Esin: Deprem, markalı lüks projelere ilgiyi artırdı!

Yaşanan depremlerin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Metin Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. Tüketici, yapılan başarılı işlerle bağlantılı olarak markalı lüks projelere yöneldi" dedi...

Metin Esin: Yaşanan depremler yatırımcıyı markalı konutlara yöneltti!

Yaşanan depremlerin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Metin Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. Tüketici, yapılan başarılı işlerle bağlantılı olarak markalı lüks projelere yöneldi" dedi...

Kim Kardashian-Kanye West çiftinin malikaneleri yenileniyor!

Kim Kardashian-Kanye West çifti oturacak ev bulamadı. Sahibi oldukları 11 milyon dolar değerindeki Bel Air Malikanesi'ni geçen yıl tadilata sokan ünlü çift, evin henüz tamamlanamaması nedeniyle ayrı evlerde yaşıyor...

Setenay Metin kim Haberi

Setenay Metin kim

Setenay Metin kimdir?

Saray Halı’nın sahibi Necati Kurmel, son yıllarda dudak uçuklatan gayrimenkul portföyüyle de adından söz ettiriyor. Gayrimenkul işlerinin başında ise kızı Setenay Metin bulunuyor.


Kurmel’in, Kuryap ve Royal adlı inşaat şirketleri bulunuyor. Bu şirketlerin başında ise kızı Setenay Metin var. İstanbul-Kurtköy’de 30 milyon metrekare arazisi bulunan Kurmel, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul zenginleri arasında sayılıyor. 


Bu arazilerin büyük çoğunluğu Kurtköy’ün yukarısında yer alan Ballıca bölgesinde yer alıyor. Türkiye’deki büyük inşaat şirketinin yanı sıra, birçok gayrimenkul fonu birlikte projeler gerçekleştirmek için Kurmel’in kapısını çalıyor.


Yaklaşık 25 yıl önce İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi Kurtköy’ün potansiyelini görüp buraya yatırım yapan Kurmel’in bölgede 30 milyon metrekare arazi bulunuyor.


Necati Kurmel, bir zamanlar DSP'de, Bülent Ecevit'in yardımcısı olarak tanıdığımız Hüsamettin Özkan'ın da dayısı oluyor.


Gümüşhane'de maden arama ruhsatı...