29 / 04 / 2024

sevda tepesi büyütülüyor

sevda tepesi büyütülüyor

Hürriyet Gazete Yazarı Melis Alphan, Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Sevda Tepesi açıklamaları ile ilgili yorumlarını kaleme aldı. İşte o yazı!

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi büyüyor!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir'de hayata geçirilmesi planlanan proje büyütülüyor. İşte MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Tuzla Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor!

Son günlerde sık sık depremle gündeme gelen Tuzla'da Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor.

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Büyükçekmece sahilindeki iş yerleri yıkılıyor!

Büyükçekmece Albatros Sahili'nde bulunan 12 esnafa ait iş yerleri yıkılıyor. Ekiplerin yıkım işlemleri sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı binalar tek tek yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında imara uygun olmayan yapılar yıkılıyor. Ekipler, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Malatya'daki ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Malatya'da, 24 Ocak tarihinde Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir bina, kontrollü olarak yıkılıyor.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

sevda tepesi büyütülüyor Haberi

sevda tepesi büyütülüyor




Çevre Bakanı Bayraktar, Suudi Kral için üzülmemizi istiyor. Acıma acınacak hale düşersin derler. Zaten acınacak haldeyiz sayın Bakan, acıyacak halimiz yok!


Kültür ve Turizm Bakanlığı...

Kültür bahane, turizm şahane.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Çevre bahane, mesele betonculuk.

Zaten bu yüzden eski TOKİ Başkanı’nı alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tepesine dikiyorlar.

Ondan istenen tam da bu... 

Paraya bakalım hocam, betonu dikelim, etrafına bir düzine çiçek ekeriz, olur biter.

İşte bu yüzden muasır medeniyetlerde şehirleri yüz yaşında ağaçlar süslerken, bizde meydanlarda ışıklandırılmış plastik palmiyeler...

Tam tartışıyorduk ki, savaş naraları arasında güme gitti Sevda Tepesi konusu.

Bilmeyenler için özet geçelim.

Üsküdar Kandilli yamacında bulunan 57 bin metrekarelik birinci derecede doğal SİT alanı olan Sevda Tepesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın teklifi üzerine Meclis’te görüşüldü.1984’te Kral Abdullah’a 27 milyon dolara satılan araziye imar izni veren...