08 / 05 / 2024

seyhan demir köprü yeşil alana ne yapılacak

seyhan demir köprü yeşil alana ne yapılacak

Çevre Mühendisleri Odası Adana Bölge Temsilciliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınan Merkez Park, Demir Köprü ve Seyhan Nehri arasında kalan yeşil alana, gençlik merkezi yapılmak istenmesine tepki gösterdi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Adana’da 3 köprü için şantiye kuruldu!

Adana’da Cevat Yurdagül Bulvarını Yüreğir’e bağlayan köprü, Koza Bulvarını Seyhan’a bağlayan köprü, Misis Köprüsünün aşağısına olmak üzere üç farklı köprünün inşaatı için şantiye kuruldu.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Adana Seyhan'daki köprü projeleri ne oldu?

Temeli görkemli bir törenle atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yerinde artık yeller esiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün diğer projelerinin akıbeti köprüden farklı olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adanalıların kandırıldığını söyledi.

Çatalca Akalan Mahallesi'ne yeni köprü!

Çatalca Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; Akalan Mahallesi Yediverenler Sokak, Yalıköy Mahallesi Seyhan Caddesi'nde mevcut dereye büzler yerleştirilerek köprü yapıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bölgedeki konut projelerine değer katacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bölge ve yakın lokasyondaki konut projelerine değer katacağını öngörüyorum" dedi.

Şili Tolten Nehri Köprüsü çöktü!

Güney Amerika ülkesi Şili’de Tolten Nehri üzerinden geçen demir yolu köprüsü bilinmeyen bir nedenle çöktü. Kimyasal madde taşıyan yük treni köprüden geçerken tren yolu ikiye ayrıldı.

Devlet Bahçeli Köprüsü 1.5 yılda tamamlanacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, '' Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. '' dedi.

Nevşehir Avanos'a köprü yapılıyor!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaseki Mahallesindeki sel yatağı deresi üzerine köprü yapılıyor.Çalışmalar kapsamında köprünün temeli atılarak demir kolon ve kiriş kalıpları yapıldı.

Bingöl'deki Çapakçur Köprüsü çalışmaları aksayacak!

Çapakçur Köprüsü ile ilgili çalışmalar hakkında iletişime geçtiğimiz Ziver İnşaat yetkilileri, İhale keşfine 2 bin 500 ton demir, Elazığ yolundaki alt geçit çalışmalarında yapılan petrol ve içmesuyu deplase çalışmalarının ihale keşfine koyulmadığını söyle

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli atıldı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerinde yaptırılacak olan "Devlet Bahçeli Köprüsünün" temel atma törenine katıldı.

seyhan demir köprü yeşil alana ne yapılacak Haberi

seyhan demir köprü yeşil alana ne yapılacak


Çevre Mühendisleri Odası Adana Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Doğan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınan Merkez Park, Demir Köprü ve Seyhan Nehri arasında kalan yeşil alana, gençlik merkezi yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Doğan, yaptığı yazılı açıklamada 'Adana halkına büyük haksızlık' olarak değerlendirdi. Yeşili yok etmenin ve bunu –gençlik merkezi v.s.– gibi masum gerekçelerle yapılaşmaya açmanın farklı bir yönüyle karşı karşıya kalındığını savunan Doğan, “Yeşili günden güne azalan, kişi başına düşen yeşil alan miktarı Avrupa ülkeleri ortalamasının çok altında olan ilimizde, bu durum kabul edilemez.” dedi. 


Yeşil alanların çevre ve insan sağlığına sağladığı yararlara dikkat çeken Kenan Doğan, “Bitkiler fotosentez yolu ile havadan karbondioksiti alır, havaya oksijen verir. 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1...