17 / 07 / 2024

Seyhan Vehbi Necip Savaşan konağı

Seyhan Vehbi Necip Savaşan konağı

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Milli Mücadele yıllarında aktif şekilde görev üstlenen Vehbi Necip Savaşan’a ait tarihi konağı restore edilmek üzere ailesinden bir protokolle teslim aldı.

Seyhan'daki Vehbi Necip Savaşan'ın konağı restore edilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Milli Mücadele yıllarında aktif şekilde görev üstlenen Vehbi Necip Savaşan’a ait tarihi konağı restore edilmek üzere ailesinden bir protokolle teslim aldı.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap 1.354 daire teslimi 1 Aralık'ta başlıyor!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap 1.354 daire teslimi 1 Aralık' ta başlıyor. Teslimler Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Seyhan Baraj Gölü'ne marina port önerisi geldi!

Seyhan Baraj Gölüne marina port önerisi geldi. Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Seyhan Baraj Gölü kıyısına marina port yapılmasını öngören projenin gerçekleştirilmesi için destek istedi.

Seyhan Kıyıkent Evleri ay sonunda teslim edilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) tarafından Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde yaptırılan Seyhan Kıyıkent Evleri’nin hak sahiplerine ay sonunda teslim edileceğini söyledi.

Necip Çakır: Enerji üretiminde yüzde 8'lik artış hedefi makul!

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Çakır, enerji üretiminde yerli kaynak payının, 2018 sonuna kadar yüzde 8 artırılarak yüzde 35'e çıkarılması hedefinin makul ve gerçekleştirilebilir olduğunu söyledi.

Necip Nasır: İzmir, yüzde 85 dönüşmeli!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) sektörün sorunlarını ve kentsel dönüşümü masaya yatırmak amacıyla gerçekleştirdiği ilçe belediye başkanları ziyaretlerini sürdürüyor.Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır konu ile ilgili açıklama yaptı.

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Yapılan dönüşüm, toplumun beklentilerine cevap vermeli. İlçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticiler bu alanda etkin rol olmalı" dedi.

Vehbi Varlık: Her turist başımızın tacıdır!

Bursa SKAL Kulubü Başkanı Vehbi Varlık, Türkiye'de son yıllarda turizm sektörünün yıldızının parladığını belirtirken, "Bugün Türkiye, dünya turizm destinasyonları arasında ilk sıralardadır. Ekonomimize ciddi katkıda bulunan turistlerin hepsi başımızın tac

Seyhan Belediyesi şeffaf ihaleyi iptal etti!

Şeffaf anlayış ile basına açık bir şekilde gerçekleştirilen Seyhan Belediyesi temizlik ihalesi yeterli rekabet koşulları gerçekleşmediği için iptal edildi. 22 firmanın dosya aldığı ihaleye 3 firma katılırken 2 firma teklif sunmuştu…

Seyhan Belediyesi şeffaf ihale gerçekleştirdi!

Seyhan Belediyesi temizlik işleri ihalesi şeffaf belediyecilik anlayışı ile yapıldı. Komisyon Başkanlığını İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirildi.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvurusu!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvurusu bugün sona eriyor. 26 tane dairenin 26 tane daire ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunulduğu projede fiyatlar 161 bin 8 TL'den satılıyor.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları bugün son!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları bugün son. Dairelerin 161 bin 8 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı projede 2+1 ve 3+1 daire tipleri bulunuyor.

Zeydan Karalar: Seyhan'ın önemli bir bölümünün kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Seyhan Belediyesi'nde arife gününün idari tatil olması nedeniyle haftanın son iş gününde bayramlaşma töreni yapıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan'ın önemli bir bölümünün dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti...

Seyhan Vehbi Necip Savaşan konağı Haberi

Seyhan Vehbi Necip Savaşan konağı

Tarihi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan ve Milli Mücadele’nin Kuvayi Milliye kahramanlarından Vehbi Necip Savaşan’a ait tarihi konak Savaşan ailesini temsilen Aydın Murat Savaşan’la imzalanan bir protokolle teslim alındı.


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, makam odasında imzalanan protokol töreninde yaptığı konuşmada, “Atalarımızın, ecdatlarımızın eserlerine bu şekilde sahip çıkıyoruz. Savaşan Ailesi’ne de bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir binayı bize 15 yıllığına verdiler.Restore ettikten sonra bu tarihi binanın yaşayabilmesi ve içerisinde çeşitli kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için bir düzenleme yapacağız” dedi.


"2016’DA 10 TARİHİ ESER YENİDEN AYAĞA KALDIRILACAK"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve seçildikten sonra özel bir önem verdikleri tarihi yapıların restorasyonu ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Karalar, “Sadece 2016 yılında tescilli beş tarihi binayı restore...