07 / 05 / 2024

Seyhanda kaçak binaya ceza

Seyhanda kaçak binaya ceza

Afana Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan' da kaçak binaya af yok.

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Fatih'teki kaçak binaya izin çıktı!

Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladığı, önce yıktığı sonra 5 kat olması gerekirken 7 kat inşa ettiği ve nihayetinde 11 parsel sahibinin ortak kullanım alanı olan kaçak binaya iz

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binaya su aboneliği!

Kaçak binalar, ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Bu yapıların ruhsat ve iskan belgesi olmaması nedeni ile yapıya bazı abonelikler alınamıyor. Peki, kaçak binaya su aboneliği alınır mı?

Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Kaçak binalar, İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Peki, kaçak binaya ruhsat alınır mı? Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Seyhan'da kaçak binaya af yok!

Afana Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan' da kaçak binaya af yok.

Binaya kaçak eklenti nedir?

Binanın usulüne uygun olarak düzenlenmesi durumunda yapı ruhsatı belgesi alması zorunlu tutuluyor. Binaya sonradan yapılan değişiklikler için tekrar yapı ruhsatı belgesi düzenlenmesi gerekiyor. Peki, binaya kaçak eklenti nedir?

Kaçak binaya DASK yapılır mı?

Olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Peki kaçak binaya DASK yapılır mı?

Kaçak kat çıkmanın cezası nedir?

Ruhsatsız binaya sonradan ruhsat alınırsa verilmiş olan yıkım kararı uygulanmıyor. Ancak İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre verilen idari para cezası kalkmıyor. Peki, kaçak kat çıkmanın cezası nedir?

Kaçak binaya elektrik affı!

5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yer alan esaslara göre, kaçak binaya elektrik aboneliği yapılabiliyor. İşte kaçak binaya elektrik affı..

Antalya'daki kaçak binaya soruşturma başlatıldı!

Akdeniz Manşet Gazetesi’nde Antalya’nın Meltem Mahallesi Çağrı-1 Apartmanı ile ilgili 29 Mayıs 2013 tarihlerinde yayımlanan “O binada kaçak iddiası” haberi üzerine devletin ilgili kurumlarının binayı incelemeye aldığı öğrenildi...

Arnavutköy Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak!

Arnavutköy Belediyesi Yapı Kontrol  Müdürlüğü, ilçede 2007 ve 2010 yılında yapılmış kaçak binaların yıkılması işini yaptırmak üzere ihale düzenlediğiniduyurdu

Limandan gemiye kaçak boruyla akaryakıt getirdiler!

Sekiz milyar dolarlık hacme ulaştığı öngörülen kaçak akaryakıt sektöründe akıl almaz yöntemler uygulandığı ortaya çıktı. Gümrük ekipleri her gün tonlarca akaryakıt sevkiyatının yapıldığı Mersin limanında zihni sinir projelere taş çıkartan bir yöntem belir

Seyhanda kaçak binaya ceza Haberi

Seyhanda kaçak binaya ceza

Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Yeşiloba, Dağlıoğlu, Zeytinli, îsmetpaşa, Gürselpaşa, Fevzipaşa. Tellidere. Akkapı. Kocavezir, Yeşilyurt, Sarıhuğlar, Küçük Dikili, Yolgeçen, Şakirpaşa, Büyük Dikili, İstiklal, Gülbahçesi, Gazipaşa, Yalmanlı, Gölbaşı. Reşatbey, Camuzcu, Kayışlı ve Tepebağ mahallelerinde toplam 11 bin 822 metrekarelik 49 adet inşaatın kaçak yapıldığını belirledi. 


YIKIM SÜRESİ 90 GÜN 


Seyhan Belediyesi Encümeni de yasalara aykırı olarak yapılan bıı yapıların yıkımı için karar aldı. Buna göre kaçak inşaatların yıkılması için 3 Eylülıde yıkım ihalesi açıldı. İhale şartnamesinde söz konusu inşaatların ortadan kaldırılması için yüklenici firmaya 90 gün şiire tanındı. İhaleye girecek şirketlerden bu iş için 2 adet kırıcılı kazıcı yükleyici. 3 adet damperli kamyon,...