08 / 05 / 2024

sgk birikmiş primleri alınır mı

sgk birikmiş primleri alınır mı

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekli. Her 3 şartı da taşıyanlar emekli maaşı alıyor. Taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara en az 1500 TL maaş verilirken; yıl ve yaş şartını doldurup primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme yapılıyor.

SSK ve Bağ-Kur'lular birikmiş primlerini nasıl alacak?

Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlayanlar en az bin 500 lira emekli aylığına kavuşurken; eksik günü nedeniyle bu ödemeyi alamayanlar için imkan sunuldu. Bu kişiler, birikmiş primlerini toptan geri alabilecek.

Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi primleri belli oldu...

Ev hizmetlerinde çalıştırılanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödenerek, sigortalanması zorunlu oluyor. Buna göre, asgari ücret zammı ile beraber ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için ödenmesi gereken primler de yükseldi. İşte, gündelikçi primleri ve ayrıntılar...

Aman dikkat! SGK'da birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı hemen kontrol edin!

SGK belirli koşulları sağlayan vatandaşlara toplu para ödemesi yapmaya başladı ve bu ödemeler 40.000 TL bedeline olacak. Başvuru yapabilen herkes bu ödemeden yararlanabilir. Ayrıntılı bilgi ve şartlar haberimizde.

SGK'da birikmiş paranız olabilir! Bayram öncesi ibanlara tam 40 bin TL yatıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şartları taşıyan kişilere toplu para ödemesi yapmaya başladı. Bu kapsamda, SGK'ya kayıtlı olan ve belirli şartları sağlayan vatandaşlara 40.000 TL toplu nakit para ödemesi yapılacak.

Milyonları ilgilendiriyor! SGK'da 5000 TL ile 16.000 TL birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Devletin vatandaşlara verdiği yardımlardan; gereksinim sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan yardımlar hak sahibi vatandaşlar tarafından alınmayı bekliyor.  SGK tarafından yapılan ödemelerin çoğu vatandaşlar tarafından unutulmuş ya da alınmadığı için bekliyor...

SGK’da birikmiş paranız olabilir. Kafanızı duvarlara vurmayın! Hemen kontrol edin! Kontrol sayfası bu haberde!

SGK’da biriken paralarınız çekilmediği zaman devlete aktarılıyor. Bu yüzden hesabınızı takip etmeniz gerekiyor. Nasıl kontrol edileceğine ilişkin detaylar haberimizde...

Resmi Gazete'de yayımlandı! SGK çalışanlarına müjde

SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa bağlı personeline mesai dışı çalışma bedeli ödenmesine karar verildi.

SGK'dan üç yenilik! Milyonlarca emekliye müjde!

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği zamlı maaşlar belli oldu. Bu süreçte SGK tarafından üç yenilik hayata geçirildi. İşte ayrıntılar...

SGK, BAĞ-KUR emeklileri ile dul ve yetim aylığı zam oranları netleşti! 4.366 TL verilecek!

SSK, BAĞ-KUR, SGK emeklisi ve dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için son dakika zamları netleşti. En düşük maaş 4.366 lira olacak. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra hükümet emekliler için de gerekli düzenlemeleri görüşmeye başladı.

Asgari Ücret Komisyonu SGK primi üzerinde çalışıyor!

Asgari ücret belirleme komisyonunun bugün toplanması beklenmiyor. Yüzde 14 olan SGK primlerinde indirim talebi konusunda işçi ve işverenlerin mutabık kaldıkları ve 5 puanlık indirim üzerinden çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

SGK ve Bağ-Kur'lular dikkat! Ödemeler tek seferde hesabınıza yatırılıyor!

Yaşı gelip prim ödeme gün sayısını tamamlamayan SGK ve Bağ-Kurlular, ödedikleri prim miktarını toplu halde alabiliyorlar...

SGK’sı olmayanlar, bu ödemeye dikkat!

SGK'sı olmayan vatandaşların Sağlık Sigortası'na nasıl girdikleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal güvencesi olmayan kişiler aylık 107 lira primle Genel Sağlık Sigortası kapsamına girebiliyor.

SGK'ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

1 milyon 190 bin borçlu, 61 milyon liralık yeniden yapılandırma için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.

Talep eden herkes SGK'dan toplu parasını alabilecek!

SGK, vatandaşlara toplu para iadesi konusunda açıklama yaptı. Yaş ve yıl şartını doldurup primi eksik olduğu için emekli olamayanlara sevindirici haber SGK'dan geldi. Bu durumda olanlar birikmiş primlerini toptan geri alabilecek...

sgk birikmiş primleri alınır mı Haberi

sgk birikmiş primleri alınır mı

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekli. Her 3 şartı da taşıyanlar emekli maaşı alıyor. Taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara ek ödeme dahil en az bin 500 TL maaş verilirken; yıl ve yaş şartını doldurmuş olmasına karşın primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme gerçekleştiriliyor.

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak zorunlu tutuluyor. Her 3 şartı da tamamlayanlar emekli maaşı alabiliyor. Takvim'de yer alan habere göre; taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara ek ödeme dahil en az bin 500 TL maaş verilirken, yıl ve yaş şartını doldurmasına karşın primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme yapılıyor.

Bu kişiler, birikmiş primlerinin hepsini geri alabiliyor.

ŞARTLAR NELER?

Sigortalı olarak çalışmıyor olmak ya da kendi...