27 / 04 / 2024

sheraton samsun imar planı

sheraton samsun imar planı

Samsun'da deniz kenarına inşa edilen ve yapımı devam eden Shareton Otel hakkında Mimarlar Odası'nın açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir imar planı hazırlandı....

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Knauf Türkiye bölgesel çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi!

Knauf Türkiye’nin, 2019 yılı değerlendirmesiyle ilgili gerçekleştirdiği bölgesel çalıştay, 31 Ocak’ta Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenlendi. Çalıştayda Knauf Türkiye’nin 2020 bölgesel hedef ve stratejileri açıklandı.

Sheraton Grand Samsun satılacak mı?

Tanrıverdi Holding'in 221 odalı otel 122 metre yüksekliği ile Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek binası unvanına sahip olan oteli, Sheraton Grand Samsun'un satılacağı iddia ediliyor. Holding alıcı çıkması durumunda Beşiktaş'taki otelini de satabileceğini duyurmuş...

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Samsun’da imar barışından 60 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren "İmar Barışı" düzenlemesinden Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 60 bine ulaşırken düzenlemeden 229 milyon lira kaynak sağladı.

Samsun'da imar barışından 58 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinden 2018 yılında Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 58 bin kişi olarak açıklandı.

Samsun'da imar barışına 53 bin 744 başvuru!

Samsun'da imar barışı için başvuranların sayısı 53 bin 744 kişiye ulaşırken, düzenlemeden 126 milyon TL kaynak elde edildi. 

Samsun'da 29.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı mülkiyetinde yer alan 4 adat arsayı 29 milyon 634 bin 580 TL bedel ile satışa çıkardı. Satışa konu olan arsaların imar durumu  Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı olarak açıklandı. 

Samsun’da 49 bin kişi imar barışından yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan imar barışı uygulaması kapsamında Samsun'da 49 bin 265 kişi başvuru yaptı. Başvurular sonucunda 89 milyon liralık ödeme yapıldı.

Samsun Kavak'ın imar ve yerleşim planı hazırlandı!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

Samsun'un imar sorunu çözülecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Adalet Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Şahin, bölgede imar sorununun çözüleceğini açıkladı.

sheraton samsun imar planı Haberi

sheraton samsun imar planı


Samsun'un İlkadım ilçesine deniz kenarına inşa edilen ve yapımı devam eden Shareton Otel hakkında Mimarlar Odası'nın açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir imar planı hazırlandı.


Samsun Büyükşehir Belediyesi ortak komisyon Kasım ayı toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın Meclis Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Samsun'un İlkadım ilçesine deniz kenarına inşa edilen ve yapımı devam eden 29 katlı Shareton Otel hakkında Mimarlar Odası'nın açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı teklifi görüşüldü. Mahkeme tarafından iptal edilen 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinde yer alan emsal 2,50 olan yapılaşma hakkının 1.80'e düşürülmesini öngören yeni imar planı değişikliği teklifi, komisyon toplantısında kabul edildi. 


Daha sonra gündem maddeleri arasında yer...