09 / 05 / 2024

Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı 2019

Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Sıfır araçlarda, sıfır faiz kampanyası Mart 2024! Araba almak isteyenler için büyük fırsat başladı!

Otomobil firmaları müşterilerine fırsat sağlamak amacıyla sıfır araç kampanyaları başlattı. Sıfır faizle kredi desteği sunan markalar araba almak isteyenlere büyük avantaj sağlıyor. İşte Mart 2024 sıfır araba kampanyaları...

Herkes bu otomobillerin fiyatlarını merak ediyor! İşte en ucuz 4 sıfır otomobil!

2024 yılı ile birlikte otomobil markaları fiyatları güncellemeye başladı. Sıfır otomobillerin fiyatları yükselirken araba almak isteyenler en ucuz otomobillerin fiyatlarını araştırıyor. İşte  en ucuz 4 sıfır otomobil...

Dacia'da büyük yeni yıl fırsatı: Aylık 26 bin 765 TL ile sıfır araç sahibi olabilirsiniz!

Dacia modellerinde Ocak ayına özel 250 bin TL'ye 12 ay vade ve yüzde 3,14 faiz fırsatı sunuluyor. Peki hangi Dacia model sıfır araç kaç TL? İşte 25 Ocak 2024 fiyat listesi...

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Ülke genelinde kiralık daireler gündemden düşmüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Konya’da ev tutmakta zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Konya'da kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü.

Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş olduğunu ve sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladığını söyledi. Bolat, “Olması gereken bu. Herkes kazansın. Fakat adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bayi tarafında artık sıkıntıların ortadan kalktığı görülüyor. Ancak ilan sitelerinde sıfır araçlar için kapora dolandırıcılıkları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşımız dikkat etsin” dedi.

Akbank'tan son dakika destek müjdesi! Yüzde sıfır faizle verilecek! Sakın kaçırmayın!

Akbank’tan nakit sıkıntısı yaşayanlara müjdeli bir haber geldi. Yüzde sıfır faizli 15 bin TL’ye varan nakit avans imkânı sağlayan Akbank, bu kampanyanın sadece mobilden Akbank’lı olanlara özel düzenlendiğini duyurdu.

TL'nin değeri her geçen gün erozyona uğruyor! Peki paradan sıfır atılır mı? İslam Memiş'ten olay yorum

İslam Memiş, BTCHaber’de yer alan yazısında son dönemde gündeme gelen "Paradan sıfır atılır mı?" tartışmasını kaleme aldı. İşte İslam Memiş'in o yorumu...

Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında son dakika gelişmesi... 2. el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat internette satılan ikinci el araç fiyatının, sıfır fiyatını geçemeyeceğini açıklamıştı.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

Sıfır araç alırken yurttaşların yaşadığı problemler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. ‘Sıfır araç yok’ diyenlere büyük ceza geliyor.

2023 model Citroen Ami'de Mayıs fırsatları! Aylık 5 bin 200 TL taksitle sıfır km otomobil sahibi olabilirsiniz

Sıfır km otomobil fiyatları yükselmeye devam ediyor. Küçük araçlar hem fiyat hem de kullanım kolaylığı açısından son dönemde daha çok ilgi görüyor. Bu otomobillerden birisi de Citroen Ami. İşte detaylar...

Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı 2019 Haberi

Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı görüşe sunuldu. 

Taslağa göre, belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, organize sanayi bölgeleri, çalışan ve öğrenci sayısına göre kamu kurum ve kuruluşları, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 50 ve üzeri yatak kapasitesine sahip sağlık kuruluşlarına 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, taslakta, Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ne ilişkin planlanan genel ilkeler, görev, yetki ve yükümlülükler ile sıfır atık belgesi verilmesine ilişkin esas ve kriterlerin belirlenmesi, başvuruların alınması ve değerlendirilmesine yönelik esaslar bulunuyor. 

2021'de belge alacak

Kurum ve kuruluşların Sıfır Atık Sistemi'ne geçişine ilişkin planlanan takvime de yer verildi. Buna göre, 500 ile 1000 arası çalışanı bulunan kamu kurum ve kuruluşları, 100 ve daha az...