01 / 05 / 2024

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

Sıfır araç alırken yurttaşların yaşadığı problemler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. ‘Sıfır araç yok’ diyenlere büyük ceza geliyor.



Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlığı yapılan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YETKİ BELGESİ İPTAL EDİLECEK

Hali hazırdaki mevzuat kapsamında, ikinci el araç ticaretiyle iştigal edilebilmesi amacıyla yetki belgesi sahibi olunması gerekirken düzenlemeyle yetki belgesinin iptali ile ilgili hususlar belli oldu.

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

STOKLARINDA BULUNMASINA RAĞMEN TAŞIT SATIŞINDAN KAÇINMALARI HALİNDE

Yönetmelik değişikliği ile beraber, ilk tescil araç ticareti yapan yetkili bayilerin, stoklarında yer almasına karşın taşıt satışı yapmamaları, taşıtın üretici veya distribütörce önerilen satış fiyatının üzerinde fiyat istemeleri, tüketiciyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlamaları ya da takas tutarını piyasa fiyatının büyük oranda altında belirlemeleri gibi tüketicinin ilk tescil aracına ulaşmasını engellemesi durumunda ikinci el araç alım satım yetki belgeleri iptal edilecek.

BİR YIL SÜREYLE YETKİ BELGESİ VERİLMEYECEK

Bu yüzden yetki belgesi iptal edilen firmaya ve firma sahibinin diğer firmalarıyla temsilcisi olduğu firmalara, iptal tarihinden itibaren 1 sene süreyle yetki belgesi verilmeyecek.

BAKANLIĞA ULAŞAN TALEPLER ÜZERİNE DÜZENLEME YAPILDI

Ticaret Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada üretici, tedarikçi ve perakende firmaların piyasada darlık yaratıcı ve yurttaşların ürünlere ulaşmasını engelleyen etkinliklerin, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da "stokçuluk" kabul edilerek yasak getirildiği hatırlatıldı.

İşte detaylar...


Geri Dön