15 / 05 / 2024

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

Sıfır araç alırken yurttaşların yaşadığı problemler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. ‘Sıfır araç yok’ diyenlere büyük ceza geliyor.



BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Bakan tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Firmaların bu yasağa uyumu Bakanlığımız tarafından yakından izlenmekte ve aykırı işlemler yapan firmalara ilişkin ağır idari para cezaları uygulaması sürmektedir. Son zamanlarda, ilk tescil araç alım satım işleriyle uğraşan yetkili bayilerin, müşterinin ilk tescil araçlara ulaşmasına engelleyici bazı etkinlik içinde bulunarak haksız kazanç sağladığına ilişkin sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapılmaktadır. Aynı zamanda, Bakanlığımıza şikayet başvuruları yapılmaktadır."

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

"BAYİLER İFŞA EDİLECEK"

Açıklamada, bu etkinliklerin önüne geçilmesine ilişkin Bakanlığa iletilen talepler ile konuya ilişkin kamuoyu beklentilerinin karşılanması amacıyla yönetmelikte düzenleme yapıldığı ifade edilerek şu değerlendirme yapıldı:

"Öte yandan, Bakanlığımızın stokçulukla mücadeleye ilişkin etkinlikleri çerçevesinde, söz konusu aykırılıkların her biri stokçuluk sayılacaktır. Bunun yanı sıra, her bir aykırılık için ayrı ayrı olacak şekilde yetkili firmalara ilişkin 4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası verilecektir. Aynı zamanda, bu firmalar, Bakanlığımızın resmi internet sitesinde paylaşılarak ifşa edilecektir.

EYT, SSK ve Bağ-Kur maaş takvimi tek tek belli oldu!

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

ŞOK’ta bebek bezi 165 TL’ye bulaşık makinesi tableti 100 TL’ye, kâğıt havlu 39,50 TL’ye düştü!


Geri Dön