02 / 05 / 2024

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul'da yapılan bazı manipülatif işlemler yüzünden dünyaca ünlü JP Morgan'a para cezası kesti. SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada cezaya "piyasa bozucu eylemler" gerekçe gösterildi.



SPK, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığınca (PEKGY)7 Temmuz 2020 tarihinde KAP'ta yapılan özel durum açıklaması öncesinde PEKGY pay piyasasında yapılan işlemlere ilişkin bir isme 610 bin 993 liralık idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Borsa İstanbul AŞ piyasalarında yapılan işlemler ile ilgili gerçekleştirilen inceleme sonucunda, JP Morgan Securities PLC'ye, "VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5’nci maddesinde yer alan birinci fıkranın a, b, d, e ve f bentlerine aykırılık" gerekçesiyle 32 milyon 795 bin 908 lira idari para cezası verdiği öğrenildi.

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

5 YATIRIM FONUNUN KURULMASINA İZİN VERİLDİ

Kurulun, Blupay Menkul Değerler AŞ unvanlı aracı kurum kuruluşuna onay verdiği öğrenildi.

Hedef Portföy Yönetimi AŞ Müstakil Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ'ye ait Emlak Katılım Yeni Evim Gayrimenkul Yatırım Fonu, Efor Gayrimenkul Yatırım Fonu, Downtown Otel Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Göksu Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşunun onaylanması ve katılma paylarının ihracı ile ilgili ihraç belgesine izin verilmesi istekleri olumlu karşılandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön